Strona 55 - enie
173 PL - Instrukcja monta ż u i obs ł ugi Dok ł adnie zastosowa ć si ę do wskazówek opisanych w niniejszej instrukcji. Producent nie ponosi ż adnej odpowiedzialno ś ci za jakiekolwiek nieprawid ł owo ś ci, uszkodzenia lub po ż ary wynikaj ą ce z nieprzestrzegania wskazówek zawartych w niniejszej in...
Strona 56 - Wa
174 elementów grzejnych urz ą dzenia. - Nie k ł a ść na urz ą dzeniu ś ciereczek lub innych materia ł ów ł atwopalnych, dopóki wszystkie jego elementy nie ostygn ą . - Nie umieszcza ć materia ł ów ł atwopalnych na urz ą dzeniu lub w jego pobli ż u. - Rozgrzany t ł uszcz i olej mo ż e ulec zapaleniu...
Strona 59 - uga; ść
177 2. Obs ł uga U ż ytkowanie p ł yty kuchennej Indukcyjny system gotowania opiera si ę na fizycznym zjawisku indukcji magnetycznej. G ł ówn ą cech ą takiego systemu jest bezpo ś rednie przekazywanie energii z generatora do garnka. Zalety: W porównaniu z elektrycznymi p ł ytami kuchennymi, wasza p...
Strona 60 - wykonywana przez wykwalifikowany personel.; Przed rozpocz
178 3. Instalacja okapu Zarówno elektryczna jak i mechaniczna instalacja musi by ć wykonywana przez wykwalifikowany personel. Urz ą dzenie zosta ł o zrealizowane do zabudowy w blacie roboczym o grubo ś ci 2-6 cm, w przypadku instalacji TOP; 2,5-6 cm w przypadku instalacji FLUSH. Minimalna odleg ł o...
Strona 61 - anie okapu; Wy
179 4. Dzia ł anie okapu Panel sterowniczy NB.: W celu wybrania elementów sterowniczych wystarczy lekko dotkn ąć (wcisn ąć ) symbole, które je przedstawiaj ą Przyciski 1. ON/OFF p ł yty kuchennej/okapu do p ł yty kuchennej 2. Wska ź nik strefy grzewczej 3. Wybór stref grzewczych Zw...
Strona 62 - Charakterystyka p
180 U Ż YTKOWANIE P Ł YTY KUCHENNEJ Co trzeba wiedzie ć przed rozpocz ę ciem pracy: Wszystkie funkcje tej p ł yty kuchennej zosta ł y zaprojektowane w sposób uwzgl ę dniaj ą cy najbardziej rygorystyczne normy bezpiecze ń stwa. Z tego powodu: • Niektóre funkcje nie w łą czaj ą si ę lub wy łą czaj ą ...
Strona 63 - żą
181 Bridge Zones Dzi ę ki funkcji Bridge strefy grzewcze mog ą pracowa ć wspólnie tworz ą c jedn ą du żą stref ę o tym samym poziomie mocy. Taka funkcja umo ż liwia równomierne gotowanie w du ż ych garnkach i patelniach. Mo ż na u ż y ć przedniej strefy grzewczej „ Master ” w po łą czeniu ze znaj...
Strona 67 - Opis
185 Poziom mocy (wst ę pnie ustawiony) Opis Melting/rozpuszczanie Rozpoznaje poziom odpowiedni do powolnego rozpuszczania delikatnych produktów bez utraty ich charakterystyki zmys ł owej (czekolada, mas ł o itd.) burro ecc). Warming/podgrzewanie Rozpoznaje poziom odpowiedni do utrzymania w odp...
Strona 70 - Tabele gotowania
188 4.2 Tabele gotowania Kategoria po ż ywienia Dania lub typologia gotowania Poziom mocy i przebieg gotowania Pierwsza faza Moc Druga faza Moc Makarony, ry ż Ś wie ż e makarony Podgrzanie wody Booster-9 Gotowanie makaronu i utrzymanie wrzenia 7-8 Ś wie ż e makarony Podgrzanie wody Booster-9 Go...
Strona 72 - Poszukiwanie usterek; ŁĘ; ugi; ąż
190 5.2 Poszukiwanie usterek KOD B ŁĘ DU OPIS MO Ż LIWE PRZYCZYNY ROZWI Ą ZANIE B ŁĘ DU E2 Strefa sterowania wy łą cza si ę z powodu zbyt wysokiej temperatury Temperatura wewn ę trzna cz ęś ci elektronicznych jest zbyt wysoka Przed ponownym u ż yciem p ł yty poczeka ć , a ż wystygnie ERR03 + ...