Strona 4 - PANEL STEROWANIA
da zacznie si ę zbiera ć na dnie ch ł odziar- ki. Instalacja Wa ż ne! Pod łą czenie elektryczne urz ą dzenia nale ż y wykona ć zgodnie z wskazówkami podanymi w odpowiednichrozdzia ł ach. • Rozpakowa ć urz ą dzenie i sprawdzi ć , czy nie jest w ż aden sposób uszkodzone. Nie wolno pod łą cza ć urz ą d...
Strona 6 - PIERWSZE U; Czyszczenie wn
W celu zapewnienia optymalnych warun-ków przechowywania ż ywno ś ci nale ż y wy- bra ć nast ę puj ą ce ustawienia temperatury: +5°C w komorze ch ł odziarki. -18°C w komorze zamra ż arki. Po ustawieniu żą danej temperatury, je ś li po ł o ż enie regulatora temperatury nie zosta- nie zmienione w ci ą ...
Strona 7 - CODZIENNA EKSPLOATACJA
Wa ż ne! Nie nale ż y stosowa ć detergentów ani proszków do szorowania, poniewa ż mog ą one uszkodzi ć powierzchni urz ą dze- nia. CODZIENNA EKSPLOATACJA Zamra ż anie ś wie ż ej ż ywno ś ci Komora zamra ż arki jest przeznaczona do d ł ugotrwa ł ego przechowywania artyku ł ów mro ż onych i g łę boko ...
Strona 8 - żą; PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI; ęż
Rozmieszczanie pó ł ek na drzwiach Aby umo ż liwi ć przechowywanie artyku ł ów spo ż ywczych w opakowaniach o ró ż nej wielko ś ci, pó ł ki w drzwiach mo ż na umie- szcza ć na ró ż nych wysoko ś ciach. Aby dokona ć odpowiedniego ustawienia, nale ż y: stopniowo wyci ą ga ć pó ł k ę w kierunku strza ł...
Strona 9 - KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
Wskazówki dotycz ą ce zamra ż ania Aby uzyska ć najlepsze wyniki zamra ż ania, nale ż y skorzysta ć z poni ż szych wa ż nych wskazówek:• Maksymaln ą ilo ść ż ywno ś ci, któr ą mo ż na zamrozi ć w ci ą gu 24 godzin, podano na tabliczce znamionowej. • Proces zamra ż ania trwa 24 godziny. W tym czasie ...
Strona 11 - CO ZROBI
Ostrze ż enie! Do usuwania szronu z parownika nigdy nie u ż ywa ć ostrych metalowych przedmiotów, poniewa ż mo ż e to spowodowa ć jego uszkodzenie.Do przy ś pieszenia procesu rozmra ż a- nia nie wolno u ż ywa ć urz ą dze ń mecha- nicznych ani ż adnych innych sztucz- nych metod oprócz tych, które s ą...
Strona 12 - Wymiana
Problem Mo ż liwa przyczyna Rozwi ą zanie Drzwi s ą otwierane zbyt cz ę sto. Nie pozostawia ć drzwi otwartych d ł u ż ej ni ż to konieczne. Temperatura produktów jestzbyt wysoka. Poczeka ć , a ż produkty ostygn ą do temperatury pokojowej i do-piero wtedy w ł o ż y ć je do urz ą dze- nia. Temperatura...
Strona 13 - Zamykanie drzwi; DANE TECHNICZNE; INSTALACJA; Ustawianie; ść; Przy
6. Otworzy ć drzwi i sprawdzi ć , czy ż arów- ka w łą czy si ę . Zamykanie drzwi 1. Wyczy ś ci ć uszczelki drzwi. 2. W razie konieczno ś ci wyregulowa ć drzwi. Patrz punkt "Instalacja". 3. W razie konieczno ś ci wymieni ć uszko- dzone uszczelki drzwi. Skontaktowa ć si ę z autoryzowanym punkt...
Strona 14 - Zmiana kierunku otwierania drzwi; ąć; Wymagania dotycz
dzenie nale ż y odr ę bnie uziemi ć zgodnie z aktualnymi przepisami, uzgadniaj ą c to z wy- kwalifikowanym elektrykiem.Producent nie ponosi ż adnej odpowiedzial- no ś ci w przypadku nieprzestrzegania po- wy ż szych wskazówek dotycz ą cych bezpie- cze ń stwa. Niniejsze urz ą dzenie spe ł nia wymogi d...
Strona 17 - Ha
8. Rozdzieli ć elementy Ha, Hb, Hc i Hd Ha Hb Hc Hd 9. Zamontowa ć element Ha po wewn ę trz- nej stronie frontu meblowego. ca. 50 mm ca. 50 mm 21 mm 90° 90° 21 mm 10. Wcisn ąć element Hc na element Ha. Ha Hc 11. Otworzy ć drzwi urz ą dzenia oraz drzwi meblowe pod k ą tem 90°. Umie ś ci ć k ą towniki...
Strona 18 - Hb; OCHRONA
13. Umie ś ci ć k ą towniki na prowadnicach i przymocowa ć za łą czonymi ś rubami. Wyrówna ć drzwi szafki kuchennej i drzwi urz ą dzenia, odpowiednio regulu- j ą c elementy Hb. Hb 14. Wcisn ąć element Hd na element Hb. Hb Hd Sprawdzi ć jeszcze raz, czy: • Wszystkie ś ruby zosta ł y dokr ę cone. • Us...