Strona 7 - Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją; gospodarstwa domowego.; Maszynka do mielenia mięsa:; do mielenia oraz mieszania; Przystawka do tarcia:; do przetwarzania innych przedmiotów lub substancji oprócz tych
150 pl Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją przechowywać i postępować zgodnie z zawartymi w niej wska - zówkami! Przekazując urządzenie innej osobie należy dołączyć niniejszą instrukcję. Niezastosowanie s...
Strona 8 - Zasady bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru; do szatkowania i tarcia.
151 pl Zasady bezpieczeństwa Urządzenie mogą obsługiwać osoby z ograniczonymi zdolnościami fizycznymi, sensorycznymi lub umysłowymi, a także osoby nie posia - dające wystarczającego doświadczenia i/lub wiedzy, jeśli pozostają pod nadzorem lub zostały pouczone, jak bezpiecznie obsługiwać urządzenie i...
Strona 9 - Uwaga! Niebezpieczeństwo uszkodzenie urządzenia; Zwracać uwagę, aby w otworze do napełniania oraz w nasadkach nie; Spis treści; Rysunek
152 pl Zasady bezpieczeństwa W Uwaga! Niebezpieczeństwo uszkodzenie urządzenia Zwracać uwagę, aby w otworze do napełniania oraz w nasadkach nie było żadnych ciał obcych. Nie operować przedmiotami (np. nożem, łyżką) w otworze do napełniania lub w otworze wylotowym. W Uwaga! Urządzenie należy konieczn...
Strona 10 - Wyciskarka do owoców *; Przed pierwszym użyciem; Elementy obsługowe; Przycisk; Wyposażenie; Zabezpieczenie przed przeciążeniem; Korpus urządzenia; Przygotowanie; Niebezpieczeństwo zranienia!
153 pl Przed pierwszym użyciem 7 Wyciskarka do owoców * Używać tacy wsypowej i popychacza nasadki podstawowej. a Obudowa b Otwór do napełniania c Ślimak z pierścieniem uszczelniającym d Sitko drobne (B) i zgrubne (A) e Oprawka sitka z pierścieniem uszczelniającym f Nakrętka g Lejek wylotowy h Dysza ...
Strona 11 - Nasadka podstawowa; Przystawka do mielenia mięsa; Przygotowanie przystawki do; Przygotowanie nasadki; Poniższy przykład opisuje wykorzystanie
154 pl Nasadka podstawowa Nasadka podstawowa Nasadka podstawowa jest używana do następujących zastosowań: Przystawka do mielenia mięsa Do rozdrabniania surowych lub gotowanych produktów żywnościowych. W zależności od rodzaju i konsystencji przetwarzanych produktów zastosować odpowiednie sitko. X „P...
Strona 12 - Cykl rysunków; Przystawka do tarcia; Zastosowanie
155 pl Przystawka do tarcia X Cykl rysunków E 1. Przygotowaną przystawkę wsunąć skośnie na napęd korpusu urządzenia. 2. Przekręcić przystawkę w kierunku prze - ciwnym do ruchu wskazówek zegara aż do głośnego zatrzaśnięcia. 3. Nasadzić tacę wsypową i wprowadzić popychacz w otwór do napełniania. 4. Pr...
Strona 13 - Wyciskarka do owoców; Ostrzeżenie
156 pl Wyciskarka do owoców 9. Wcisnąć i przytrzymać przycisk zabez - pieczający, a następnie obrócić przy - stawkę zgodnie z ruchem wskazówek zegara, aż zwolni się. 10. Wyjąć przystawkę, rozłożyć i wszystkie części oczyścić. X „Konserwacja i codzienne czyszczenie” patrz strona 157 Wyciskarka do ...
Strona 14 - Konserwacja i codzienne; Niebezpieczeństwo porażenia; rysunku; Przepisy; Rolady z mięsa mielonego; Przepis podstawowy
157 pl Konserwacja i codzienne czyszczenie 8. Ustawić dyszę wytłoków. Wykręcanie dyszy powoduje, że wytłoki są wilgot - niejsze; wkręcanie powoduje, że wytłoki są suchsze i z lejka wypływa więcej soku. Jeżeli miąższ jest za suchy, odkręcić dyszę, aby nie doszło do zatka - nia urządzenia miąższem. 9....
Strona 15 - Porady; Przeznaczenie sitek
158 pl Porady Kebbe Pieróg: – 500 g baraniny, pociętej w paski – 500 g kaszy pszennej Bulgur, wypłuka - nej i osuszonej – 1 mała cebula, posiekana ■ Mielić naprzemiennie baraninę i kaszę za pomocą przystawki do mielenia mięsa (sitko do drobnego mielenia). ■ Masę dobrze przemieszać, dodając cebulę. ■...
Strona 16 - Nasadka masarska; Przeznaczenie wkładek; Ekologiczna utylizacja
159 pl Ekologiczna utylizacja ■ Jeśli chce się uzyskać drobniejszą konsystencję przetworzonych produktów, należy powtórzyć proces rozdrabniania lub użyć kolejno różnych sitek (grube, drobne). ■ Inne składniki (np. cebula, przyprawy korzenne) mogą być dodawane bez - pośrednio przy mieleniu. Dzięki te...
Strona 17 - Części zamienne i akcesoria; Części zamienne i akcesoria
160 pl Części zamienne i akcesoria Części zamienne i akcesoria Części zamienne i akcesoria 3.8 mm s 10009254 Sitko (do drobnego mielenia) 8 mm s 10009255 Sitko (do grubego mielenia) s 00753386 Nasadka masarska: do wtłaczania masy kieł - basy do osłonki syntetycznej lub naturalnej. Do formowania rure...
Strona 18 - Usuwanie drobnych usterek
161 pl Usuwanie drobnych usterek Usuwanie drobnych usterek W poniższej tabeli można znaleźć rozwiązania problemów lub usterek, łatwych do samo - dzielnego usunięcia. Jeżeli w opisany sposób nie da się usunąć występujących usterek, proszę zwrócić się do naszego autoryzowanego punktu serwisowego. Prob...