Strona 9 - Opis urządzenia
198 pl Opis urządzenia Opis urządzenia X Rysunek A 1 Korpus urządzenia a Napęd nasadek b Przycisk ä albo k * c Przycisk ö lub + * d Wskaźnik pracy urządzenia e Przycisk zabezpieczający f Uchwyt do przenoszenia g Schowek z pokrywą h Kabel sieciowy i Schowek na kabel 2 Nasadka podstawowa a Obudow...
Strona 12 - Przygotowywanie nasadki; Stosowanie; Przystawka do tarcia
201 pl Przystawka do tarcia Przygotowywanie przystawki do mielenia mięsa W Niebezpieczeństwo zranienia! Nigdy nie wkładać rąk do strefy pracy ostrego noża. Uwaga! Używać tylko jednego sitka jednocześnie. X Rysunek D 1. Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem do przodu. 2. Na ślimak założyć najpierw...
Strona 13 - Wyciskarka do cytrusów
202 pl Wyciskarka do cytrusów Przygotowania W Niebezpieczeństwo zranienia! Nie zbliżać rąk do ostrych noży i kra - wędzi wkładek do wiórkowania, tarcia i szatkowania. X Cykl rysunków G 1. Otworzyć zatrzask. Włożyć do obudowy wybraną wkładkę. 2. Zamknąć zatrzask tak, by został słyszal - nie zablok...
Strona 14 - Młynek
203 pl Młynek X Cykl rysunków I 1. Chwycić mocno korpus urządzenia za uchwyt do noszenia i ostrożnie przechy - lić tak, by napęd był skierowany do góry. Obrócić w razie potrzeby korpus, aby przyciski były łatwo dostępne. 2. Do napędu korpusu urządzenia włożyć wałek napędowy z elementem spręży - n...
Strona 15 - Wyciskarka do owoców
204 pl Wyciskarka do owoców 6. Założyć komorę mielenia na obudowę. Otwór komory mielenia musi się znajdo - wać na nosku obudowy. 7. Na obudowę założyć nakrętkę i dokręcić ją zgodnie z kierunkiem ruchu wskazó - wek zegara bez użycia nadmiernej siły. Stosowanie W Niebezpieczeństwo zranienia! ■ Nie ...
Strona 17 - Przepisy kulinarne; Knedle z bułki tartej
206 pl Pielęgnacja i codzienne czyszczenie Pielęgnacja i codzienne czyszczenie Urządzenie, wszystkie przystawki oraz wykorzystane akcesoria należy dokładnie czyścić po każdym użyciu. W Niebezpieczeństwo porażenia prądem! – Przed przystąpieniem do czyszczenia odłączyć przewód zasilający od gniazd...
Strona 18 - Pożyteczne wskazówki
207 pl Pożyteczne wskazówki Pożyteczne wskazówki Przystawka do mielenia mięsa Zastosowania sitek – Sitko do drobnego mielenia (2,7 mm): gotowanego mięsa drobiowego, wieprzowego, wołowego, gotowanej wątróbki, gotowanej ryby do zup; suro - wego mięsa wieprzowego i wołowego na kotlety mielone; suro...
Strona 19 - Ekologiczna utylizacja
208 pl Ekologiczna utylizacja Ekologiczna utylizacja J To urządzenie jest oznaczone zgodnie z Dyrektywą Europejską 2012/19/UE oraz polską Ustawą z dnia 11 wrzesnia 2015 r. „O zużytym sprzęcie elek - trycznym i elektronicznym” (Dz.U. z dn. 23.10.2015 poz. 11688) symbolem przekreślonego kontenera n...
Strona 21 - Usuwanie drobnych usterek
210 pl Usuwanie drobnych usterek Usuwanie drobnych usterek Problem Przyczyna Sposób usunięcia Urządzenie nie pracuje podczas włączania. Prąd nie dochodzi do urządzenia. Włożyć wtyczkę do gniazda. Urządzenie pracuje normalnie, lecz produkty nie są mielone. Urządzenie jest przeciążone i zabierak pękł...