Strona 5 - Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Należy dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, stosować się; domowych i przez czas typowy dla gospodarstw domowych.; Zasady bezpieczeństwa; Ostrzeżenie; zdalnie sterowanych gniazdek sieciowych.
114 pl Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem Należy dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, stosować się do niej i starannie ją przechowywać! Przekazując urządzenie kolejnemu użytkownikowi należy do niego dołączyć niniejszą instrukcję obsługi. Niestosowanie się do ...
Strona 6 - odpowiedniego zmiksowania produktów.; zmontowaniu. Przy korzystaniu z przystawki wielofunkcyjnej
115 pl Zasady bezpieczeństwa Zawsze nadzorować pracę urządzenia! Zaleca się włączanie urządzenia na czas nie dłuższy niż jest to to konieczne do odpowiedniego zmiksowania produktów. Nie stawiać urządzenia na gorących powierzchniach, np. płytach grzewczych kuchenek, ani w ich pobliżu. Wykluczyć konta...
Strona 7 - miksowania. Zagotowane produkty przeznaczone do miksowania; „Czyszczenie” patrz strona 120; Spis treści
116 pl Zasady bezpieczeństwa miksowania. Zagotowane produkty przeznaczone do miksowania najpierw schłodzić do temperatury co najmniej 80°C i dopiero potem miksować. Przed użyciem blendera w garnku zdjąć garnek z pola grzewczego. W Ostrzeżenie Niebezpieczeństwo uduszenia Dzieciom nie wolno bawić się ...
Strona 8 - Końcówka miksująca; Obsługa
117 pl Obsługa Końcówka miksująca Końcówka miksująca nadaje się do miksowania majonezu, sosów, napojów miksowanych, potraw dla niemowląt, gotowanych owoców i warzyw. Do rozcierania zup. Przy pracy zaleca się stosowanie dołączonego pojemnika do miksowania. Można też jednak stosować inne odpowiednie n...
Strona 9 - Końcówka do ubijania; Przystawka wielofunkcyjna
118 pl Obsługa Po zakończeniu pracy: ■ Odłączyć od gniazdka wtyczkę sieciową. ■ Nacisnąć przyciski zwalniające i zdjąć końcówkę miksującą z korpusu urządzenia. Końcówka do ubijania Do ubijania śmietany, białek jaj i pianki z mleka gorącego (maks. 70°C) i zimnego (maks. 8°C) oraz do przygotowywania s...
Strona 10 - Tarcza nośna z wkładkami
119 pl Obsługa X Rysunek D ■ Miskę ustawić na gładkiej i czystej powierzchni roboczej. ■ Włożyć nóż uniwersalny. ■ Włożyć produkty. Uwaga! Warunkiem prawidłowego założenia pokrywy jest pionowe osadzenie noża uniwersalnego w misce ( rysunek D -3 ). ■ Założyć pokrywę na miskę i obrócić ją do oporu w k...
Strona 11 - Czyszczenie
120 pl Czyszczenie ■ Ustawić regulatorem żądaną prędkość obrotową. ■ Mocno przytrzymując korpus urządzenia i przystawkę wielofunkcyjną włączyć urządzenie. ■ Wprowadzać przez otwór do napełniania produkty przeznaczone do szatkowania lub wiórkowania. ■ Produkty przeznaczone do cięcia lub tarcia popych...
Strona 12 - Usuwanie usterek; Przepisy kulinarne; Majonez; Zupa jarzynowa; Ciasto na naleśniki; Miksowane napoje mleczne
121 pl Usuwanie usterek Usuwanie usterek Usterka Urządzenie wyłącza się podczas pracy. Sposób usunięcia System zabezpieczający przed przeciążeniem jest aktywny. ■ Wyłączyć urządzenie i odjąć wtyczkę od gniazdka sieciowego. ■ Pozostawić urządzenie na ok. 1 godziny, aby jego ochłodzenie spowodowało de...
Strona 13 - Placuszki ziemniaczane; Ekologiczna utylizacja
122 pl Ekologiczna utylizacja Placuszki ziemniaczane Urządzenie kuchenne: przystawka wielofunkcyjna (wkład z tarczą do tarcia) – 500 g ziemniaków – 1 duże jajo – 3 łyżki mąki – Sól, pieprz do smaku ■ Ziemniaki obrać i zetrzeć. ■ Następnie wymieszać ze sobą ziemniaki, jajo, mąkę, sól i pieprz. ■ Jeże...