Strona 2 - OBSŁUGA KLIENTA
SPIS TREŚCI 1. INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32. WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43. OPIS URZĄDZENIA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ...
Strona 6 - Konserwacja i czyszczenie
• Po każdym użyciu wyłączyć pole grzejne. Nie polegać na działaniu układu wykrywania obecności naczyń. • Nie używać urządzenia jako powierz‐ chni roboczej ani miejsca do przecho‐ wywania przedmiotów. • Jeśli na powierzchni urządzenia poja‐ wią się pęknięcia, należy natychmiast odłączyć je od zasilan...
Strona 7 - Układ panelu sterowania
3. OPIS URZĄDZENIA 1 4 3 2 180/280 mm 1 Indukcyjne pole grzejne 2 Indukcyjne pole grzejne 3 Panel sterowania 4 Indukcyjne pole grzejne 3.1 Układ panelu sterowania 6 48 10 1 2 3 4 5 7 9 Urządzenie obsługuje się, dotykając pól czujników. Wyświetlacz, wskaźniki i sygnały dźwiękowe informują użytkownika...
Strona 8 - POWER
pole czujnika funkcja 8 Służy do ustawiania zegara ( Stoper , Wyłącznik czasowy , Minutnik ). 9 / Służy do wyboru ustawień. 10 OK Potwierdzenie ustawienia. 3.2 Wyświetlacz Symbole i oznaczenia na wyświetlaczu oraz sygnały dźwiękowe informują użyt‐ kownika o włączonych funkcjach. 12 15:23 9:23 1 2 3 ...
Strona 9 - CODZIENNA EKSPLOATACJA; Włączanie i wyłączenie
Pole grzejne na wy‐ świetlaczu Opis ? Brak naczynia na polu grzejnym. A Działa funkcja automatycznego podgrzewania. OptiHeat Control. Pole grzejne jest wyłączone. Roz‐ miar i kolor wskazują poziom ciepła resztkowego:• Duże czerwone – gotowanie jeszcze trwa• Duże jasnoczerwone – podtrzymywanie ciep...
Strona 12 - PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI
4.13 Blokada uruchomienia Ta funkcja zapobiega przypadkowemu uruchomieniu urządzenia.Włączanie blokady uruchomienia:• Dotknąć i przez 4 sekundy przytrzy‐ mać , gdy wszystkie pola grzejne są wyłączone lub gdy urządzenie jest w trakcie wyłączania. Na wyświetlaczu pojawi się komunikat o włączeniu blo‐...
Strona 14 - KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
Us‐ ta‐ wie‐ nie mo cy grz ani a Zastosowanie: Czas Wskazówki Znamiono‐ we zużycie energii elektrycznej 1 - 3 Ścinanie: puszystych omletów, jajek smażo‐ nych 10-40 min Gotować pod przy‐ kryciem 3 – 8 % 3 - 5 Gotowanie ryżu lub potraw mlecznych, podgrzewanie goto‐ wych potraw 25-50 min Wlać przynajmn...
Strona 15 - ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW
• – Usuwać natychmiast: stopiony plas‐ tik, folię oraz zabrudzenia z potraw zawierających cukier. W przeciw‐ nym razie zabrudzenia mogą spo‐ wodować uszkodzenie urządzenia. – Usunąć, gdy urządzenie wystarcza‐ jąco ostygnie: ślady osadu kamienia i wody, plamy tłuszczu, metaliczne odbarwienia. Użyć sp...
Strona 19 - OCHRONA ŚRODOWISKA
W przypadku zastosowania kasetyochronnej (wyposażenie dodatkowe 1) ) nie ma konieczności pozostawienia 2 mm przestrzeni wentylacyjnej z przodu, jak również montażu przegrody zabez‐ pieczającej bezpośrednio pod urządze‐ niem. W przypadku montażu urządzenia nad piekarnikiem nie można użyć kasety ochro...