Zawartość; Przegląd urządzenia i wyposażenia; Zakres zastosowania urządzenia; Prezentacja urządzenia - Liebherr SBS 7222-20 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Liebherr SBS 7222-20
Ładowanie instrukcji

Zawartość

1

Prezentacja urządzenia......................................... 11

1.1

Przegląd urządzenia i wyposażenia......................... 11

1.2

Zakres zastosowania urządzenia............................. 11

1.3

Zgodność................................................................. 12

1.4

Wymiary do zabudowy............................................. 12

1.5

Oszczędzanie energii............................................... 12

2

ogólne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa. . 12

3

Elementy obsługi i wskaźniki............................... 13

3.1

Elementy obsługi i sterowania.................................. 13

3.2

Wskaźnik temperatury.............................................. 13

4

Uruchomienie......................................................... 13

4.1

Transportowanie urządzenia.................................... 13

4.2

Ustawianie urządzenia............................................. 13

4.3

Zmiana kierunku otwierania drzwi............................ 14

4.4

Ustawianie w ciągu szafek kuchennych................... 15

4.5

Utylizacja opakowania.............................................. 16

4.6

Podłączanie urządzenia........................................... 16

4.7

Włączanie urządzenia.............................................. 16

5

Obsługa................................................................... 16

5.1

Chłodzenie żywności................................................ 16

5.2

Ustawianie temperatury............................................ 16

5.3

SuperCool................................................................ 16

5.4

Wentylator................................................................ 17

5.5

Przemieszczanie półek............................................. 17

5.6

Korzystanie z dzielonej półki.................................... 17

5.7

Przenoszenie półek w drzwiach............................... 17

5.8

Wyjmowanie półki na butelki.................................... 17

5.9

Szuflady na warzywa................................................ 17

6

Konserwacja........................................................... 17

6.1

Rozmrażanie............................................................ 17

6.2

Czyszczenie urządzenia........................................... 17

6.3

Wymienianie żarówki oświetlenia wnętrza................ 18

6.4

Serwis...................................................................... 18

7

Usterki..................................................................... 19

8

Wyłączanie urządzenia.......................................... 19

8.1

Wyłączanie urządzenia............................................ 19

8.2

Wyłączenie urządzenia............................................ 19

9

Utylizacja urządzenia............................................. 20

Producent ciągle pracuje nad ulepszaniem wszystkich typów

i modeli urządzeń. Dlatego prosimy o zrozumienie, iż jesteśmy

zmuszeni zastrzec sobie prawo wprowadzenia zmian kształtu,

wyposażenia i rozwiązań technicznych.
W celu zapoznania się ze wszystkimi zaletami nowego urzą-

dzenia zalecamy uważne przeczytanie wskazówek zawartych

w niniejszej instrukcji.
Instrukcja została opracowana dla kilku modeli urządzeń.

Mogą zatem występować pewne różnice pomiędzy opisem

i urządzeniem. Fragmenty dotyczące tylko określonych urzą-

dzeń są zaznaczone gwiazdką (*).
Instrukcje robocze są wyróżnione , a wyniki działań .

1 Prezentacja urządzenia

1.1 Przegląd urządzenia i wyposażenia

Wskazówka

u

Produkty spożywcze podzielić zgodnie z ilustracją. W ten

sposób urządzenie pracuje energooszczędnie.

u

Półki, szuflady lub kosze w stanie dostawy są rozmie-

szczone tak, by uzyskać optymalną efektywność energe-

tyczną.

Fig. 1

(1) Panel obsługi

(9) Półka na butelki*

(2) Oświetlenie górne

(10) Otwór odpływowy

(3) Wentylator

(11) Płyta szklana

(4) Półka na masło i ser

(12) Tabliczka znamionowa

(5) Półka szklana, przemie-

szczalna

(13) Najzimniejsza strefa

(6) Półka w drzwiach na

konserwy, przemie-

szczalna

(14) Półka na warzywa

(7) Półka szklana, dzie-

lona*

(15) Nóżka, z regulowaną

wysokością

(8) Półka w drzwiach na

butelki, przemie-

szczalna

(16) Uchwyty transportowe

1.2 Zakres zastosowania urządzenia

Urządzenie jest przeznaczone wyłącznie do chłodzenia

produktów spożywczych w środowisku domowym lub

podobnym. Zalicza się do tego np. użytkowanie

-

w prywatnych kuchniach, pensjonatach ze śniadaniem,

-

przez gości w dworkach, hotelach, motelach oraz innych

miejscach noclegowych,

-

przy cateringach oraz podobnych usługach w handlu

hurtowym

Urządzenia używać wyłącznie w ramach gospodarstwa domo-

wego. Każde inne zastosowanie jest niedopuszczalne. Urzą-

dzenie nie jest przeznaczone do przechowywania i chłodzenia

leków, plazmy krwi, preparatów laboratoryjnych oraz innych

materiałów i produktów wymienianych w dyrektywie dotyczącej

Prezentacja urządzenia

11

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 8 - Návod k použití; Stojatá chladnička; Instrukcja obsługi; Chłodziarka wolnostojąca; Холодильный шкаф; Посібник з експлуатації; Вертикальний холодильник

Návod k použití Stojatá chladnička Instrukcja obsługi Chłodziarka wolnostojąca Руководство по эксплуатации Холодильный шкаф Посібник з експлуатації Вертикальний холодильник 240111 7085182 - 00 K /KP/ KPesf/ SKes/ SKesf ... 3

Strona 9 - Zawartość; Przegląd urządzenia i wyposażenia; Zakres zastosowania urządzenia; Prezentacja urządzenia

Zawartość 1 Prezentacja urządzenia......................................... 11 1.1 Przegląd urządzenia i wyposażenia......................... 11 1.2 Zakres zastosowania urządzenia............................. 11 1.3 Zgodność................................................................. 12 1.4 Wym...

Strona 10 - Wymiary do zabudowy; Oszczędzanie energii; ogólne wskazówki dotyczące; ogólne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa

produktów medycznych 2007/47/EG. Użytkowanie urządzenia niezgodne z przeznaczeniem może doprowadzić do uszko- dzenia lub zepsucia przechowywanych towarów. Ponadto urządzenie nie jest przeznaczone do pracy w obszarach zagro- żonych wybuchem.Zależnie od klasy klimatycznej urządzenie jest przeznaczone ...

Inne modele lodówki Liebherr