Krups EA8080PE Espresseria - Instrukcja obsługi - Strona 16

Krups EA8080PE Espresseria
Strona: / 16
Ładowanie instrukcji

14

Poniżej przedstawiamy Państwu kilka przepisów, które mogą Państwo sami przygotować dzięki ekspresowi Krups:

• Cappuccino

Do przygotowania oryginalnego cappuccino należy zachować następujące proporcje: 1/3 ciepłego mleka, 1/3 kawy,
1/3 pianki mlecznej.

• Caffe Latte

Przygotowując Caffe Latte, często nazywaną również Latte Macchiato, należy zachować następujące proporcje:
3/5 ciepłego mleka, 1/5 kawy, 1/5 pianki mlecznej.

• Do kaw na bazie mleka zalecamy używać dobrze schłodzonego półtłustego mleka (wyjętego z lodówki o idealnej

temperaturze od 6 do 8°C).

• Na końcu mogą Państwo kawę posypać czekoladą w proszku.

• Kawa ze śmietaną

• Przygotować klasyczne espresso w dużej filiżance.
• Dodać troszeczkę śmietany i otrzymają Państwo kawę ze śmietaną.

• Café corretto*

• Przygotować filiżankę espresso.
• Następnie dodać do smaku 1/4 lub 1/2 kieliszka (do likieru) koniaku, anyżówki, wiśniówki, Sambuco, Kirsch lub

Cointreau (zależnie od upodobań).

• Likier kawowy*

• W pustej butelce o objętości 0,75 litra należy wymieszać

3 filiżanki espresso, 250 gr. kandyzu, 1/2 litra koniaku lub Kirsche.

• Zostawić mieszankę na minimum 2 tygodnie.

Otrzymają Państwo wyśmienity likier doskonały dla amatorów kawy.

• Mrożona włoska kawa

4 gałki lodów waniliowych, 2 filiżanki zimnego słodzonego espresso, 1/8 l mleka, słodka śmietana, tarta czekolada.

• Wymieszać zimne espresso z mlekiem.
• Rozdzielić gałki lodów do szklanek wlać do nich kawę i ozdobić słodką śmietaną wraz z tartą czekoladą.

• Kawa po fryzyjsku*

• Wlać mały kieliszek rumu do filiżanki słodzonego espresso.
• Ozdobić grubą warstwą słodkiej śmietany i podawać.

• Flambowane espresso*

2 filiżanki espresso, 2 małe kieliszki koniaku, 2 małe łyżeczki brązowego cukru, słodka śmietana.

• Wlać koniak do termoodpornych szklanek, podgrzać i flambować.
• Dodać cukier, wymieszać, wlać kawę i ozdobić słodką śmietaną.

• Wyśmienite espresso*

2 filiżanki espresso, 6 żółtek, 200 gr. cukru, 1/8 litra słodkiej śmietany, 1 mała szklaneczka likieru
pomarańczowego.

• Ubijać żółtka z cukrem aż wytworzy się gęsta spieniona masa.
• Dodać zimne espresso oraz likier pomarańczowy.
• Następnie wmieszać bitą śmietanę.
• Wszystko wlać do szklanek.
• Szklanki włożyć do zamrażalnika.

(* : Nie kontrolowane spożywanie alkoholu szkodzi Państwa zdrowiu.)

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 1 - Przeznaczone wyłącznie do użytku domowego

Przeznaczone wyłącznie do użytku domowego Aby uzyska ć bardziej szczegółowe informacje na temat warunków gwarancyjnych obowi ą zuj ą cych w Twoim kraju, przy maksymalnie 3.000 cyklach rocznie, nale y zapozna ć si ę z kart ą gwarancyjn ą . Urz ą dzenie to przeznaczone jest wył ą cznie do u ytku domow...

Strona 3 - OPIS URZĄDZENIA; POLSKI

1 Przycisk gorącej wody Przycisk „OK“ do potwierd- zania Przycisk pary Obrotowe pokrętło Przycisk programowania Przycisk „włączone/wyłączone“ Pojemnik na fusy Widok z góry Pokrętło do regulacji grubości mielenia ziaren kawy Otwór do wkładania tabletkiczyszczącej OPIS URZĄDZENIA Szuflada na resztki k...

Strona 4 - Ważne : Instrukcje bezpieczeństwa; Ograniczenia w używaniu urządzenia

2 Szanowni Państwo,Dziękujemy Państwu za zakup ekspresu Espresseria Automatic Krups. Jesteśmy przekonani, że na pewno doceniąPaństwo jakość parzonej kawy oraz łatwość jego obsługi. Ekspres do kawy został tak skonstruowany, aby mogli Państwo w domowych warunkach delektować się kawą takiejsamej jakośc...

Inne modele ekspresy do kawy Krups

Wszystkie ekspresy do kawy Krups