Kenwood DF560 - Instrukcja obsługi - Strona 10

Spis treści:
Rozwiązywanie problemów technicznych
Problem
Możliwa przyczyna
Rozwiązanie
Niska jakość smażenia
Zastosowano niewłaściwą temperaturę
Wybrać odpowiednią
temperaturę
Przeładowany koszyk
Zmniejszyć ilość smażonego
produktu
Zbyt wilgotne świeże frytki
Odcedzić i starannie osuszyć
frytki
Metoda smażenia
Spróbować zastosować metodę
smażenia partiami świeżych
frytek w temperaturze 170°C
przez 9–11 minut. Następnie
zwiększyć temperaturę do
190°C i smażyć przez dalsze
1–2 minuty.
40
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
poznaj swojå frytkownicëKenwooda bezpieczeæstwo ● Zapoznać się z całością instrukcji. ● Nigdy nie wk¢adaj wtyczki do gniazdka bezuprzedniego nape¢nienia miski olejem. ● Trzymaj dzieci z daleka podczas sma¯enia i pó¶niej -t¢uszcz d¢ugo jeszcze pozostanie goråcy. ● Nigdy nie pozwalaj, aby sznur dotyka...
37 Produkt żywnościowy Temperatura smażenia Czas smażenia Świeże frytki 800 g / koszyk napełniony 190°C 6 – 8 minut w połowie (zalecana ilość dla uzyskanianajlepszych rezultatów)Świeże frytki 1.3 kg 190°C 9 – 12 minut Świeże frytki 1,3 kg (metoda wsadowa) 170°C 9 - 11 minut następnie + 190°C 1 - 2 m...
kontrolka wymiany oleju ● Kontrolka wymiany oleju zaświeci się po około 10godzinach smażenia, przypominając o stanie oleju. ● Usunąć olej i oczyścić smażalnicę – patrz pkt.„pielęgnacja i czyszczenie”. ● Aby wyzerować kontrolkę wymiany oleju, należynapełnić naczynie olejem i włączyć smażalnicę.Następ...
Inne modele frytkownice Kenwood
-
Kenwood DF310
-
Kenwood DF320
-
Kenwood DF420
-
Kenwood DF520
-
Kenwood DF530