Kenwood DF560 - Instrukcja obsługi - Strona 10

Kenwood DF560
Ładowanie instrukcji

Rozwiązywanie problemów technicznych

Problem

Możliwa przyczyna

Rozwiązanie

Niska jakość smażenia

Zastosowano niewłaściwą temperaturę

Wybrać odpowiednią
temperaturę

Przeładowany koszyk

Zmniejszyć ilość smażonego
produktu

Zbyt wilgotne świeże frytki

Odcedzić i starannie osuszyć
frytki

Metoda smażenia

Spróbować zastosować metodę
smażenia partiami świeżych
frytek w temperaturze 170°C
przez 9–11 minut. Następnie
zwiększyć temperaturę do
190°C i smażyć przez dalsze
1–2 minuty.

40

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 5 - bezpieczeæstwo; Polski

poznaj swojå frytkownicëKenwooda bezpieczeæstwo ● Zapoznać się z całością instrukcji. ● Nigdy nie wk¢adaj wtyczki do gniazdka bezuprzedniego nape¢nienia miski olejem. ● Trzymaj dzieci z daleka podczas sma¯enia i pó¶niej -t¢uszcz d¢ugo jeszcze pozostanie goråcy. ● Nigdy nie pozwalaj, aby sznur dotyka...

Strona 7 - tabela czasów smażenia i temperatur

37 Produkt żywnościowy Temperatura smażenia Czas smażenia Świeże frytki 800 g / koszyk napełniony 190°C 6 – 8 minut w połowie (zalecana ilość dla uzyskanianajlepszych rezultatów)Świeże frytki 1.3 kg 190°C 9 – 12 minut Świeże frytki 1,3 kg (metoda wsadowa) 170°C 9 - 11 minut następnie + 190°C 1 - 2 m...

Strona 8 - serwis i ¢åcznoÿç z klientami

kontrolka wymiany oleju ● Kontrolka wymiany oleju zaświeci się po około 10godzinach smażenia, przypominając o stanie oleju. ● Usunąć olej i oczyścić smażalnicę – patrz pkt.„pielęgnacja i czyszczenie”. ● Aby wyzerować kontrolkę wymiany oleju, należynapełnić naczynie olejem i włączyć smażalnicę.Następ...

Inne modele frytkownice Kenwood