Kamado Joe KJ23RH - Instrukcja obsługi - Strona 86

Kamado Joe KJ23RH
Ładowanie instrukcji

Przewodnik szybkiego uruchomienia

URUCHOMIENIE

1

Dodaj węgla drzewnego do paleniska i rozpal w jednym lub dwóch

punktach ognień.

2

Pozostaw pokrywę i dolny otwór wentylacyjny otwarte na 10 minut.

3

Zamknij pokrywę.

4

Rozpocznij zamykanie górnego otworu wentylacyjnego i dolnego

otworu wentylacyjnego, gdy temperatura pod pokrywą znajdzie się w

zakresie 10 ° C poniżej temperatury docelowej.

UTRZYMYWANIE TEMPERATURY

Aby obniżyć temperaturę, zmniejsz przepływ powietrza przez ruszt,

zamykając otwory wentylacyjne. I odwrotnie, aby zwiększyć temperaturę,

otwórz otwory wentylacyjne. Dostosowania otworów wentylacyjnych nie

dają natychmiastowych efektów - odczekaj 10-15 minut, aby zmiana

wentylacji zaczęła działać. Twój ceramiczny Kamado Joe dobrze

zatrzymuje ciepło, jednak pełne nagrzanie może zająć trochę czasu.

Poczekaj 20-40 minut od rozpalenia, aby ustabilizować temperaturę

przed rozpoczęciem pieczenia.

SCHŁADZANIE

1

Po zakończeniu grillowania, zamknij całkowicie dolny otwór

wentylacyjny.

2

Gdy temperatura spadnie poniżej 205 ° C, zamknij górny otwór

wentylacyjny prawie całkowicie, ale zostaw małe otwarcie.

3

Nie przykrywaj grilla, dopóki pokrywa nie będzie chłodna w dotyku.

ABY ZMNIEJSZYĆ TEMPERATURĘ, ZAMKNIJ OTWORY.
ABY PODNIEŚĆ TEMPERATURĘ, OTWÓRZ OTWORY WENTYLACYJNE.

196

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Inne modele grille Kamado Joe

Wszystkie grille Kamado Joe