Kamado Joe BJ24RH - Instrukcja obsługi - Strona 75

Kamado Joe BJ24RH
Ładowanie instrukcji

Przewodnik szybkiego uruchomienia

URUCHOMIENIE
1

Dodaj węgla drzewnego do paleniska i rozpal ogień w jednym lub
dwóch punktach.

2

Pozostaw pokrywę i dolny otwór wentylacyjny otwarte na 10 minut.

3

Zamknij pokrywę.

4

Rozpocznij zamykanie górnego otworu wentylacyjnego i dolnego
otworu wentylacyjnego, gdy temperatura pod pokrywą znajdzie się w
zakresie 10 ° C (50 ° F) poniżej temperatury docelowej.

UTRZYMYWANIE TEMPERATURY

Aby obniżyć temperaturę, zmniejsz przepływ powietrza przez ruszt,
zamykając otwory wentylacyjne. Aby zwiększyć,
otwórz otwory wentylacyjne. Dostosowania otworów wentylacyjnych nie
dają natychmiastowych efektów - odczekaj 10-15 minut, aby zmiana
wentylacji zaczęła działać. Twój ceramiczny Kamado Joe dobrze
zatrzymuje ciepło, jednak pełne nagrzanie może zająć trochę czasu.
Poczekaj 20-40 minut od rozpalenia, aby ustabilizować temperaturę
przed rozpoczęciem pieczenia.

SCHŁADZANIE
1

Po zakończeniu grillowania, zamknij całkowicie dolny otwór
wentylacyjny.

2

Gdy temperatura spadnie poniżej 400 ° F (205 ° C), zamknij górny
otwór wentylacyjny prawie całkowicie, ale zostaw małe otwarcie.

3

Nie przykrywaj grilla, dopóki pokrywa nie będzie chłodna w dotyku.

ABY ZMNIEJSZYĆ TEMPERATURĘ, ZAMKNIJ OTWORY. ABY
PODNIEŚĆ TEMPERATURĘ, OTWÓRZ OTWORY WENTYLACYJNE.

18

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Inne modele grille Kamado Joe

Wszystkie grille Kamado Joe