System bezpieczeństwa; Nigdy nie używać zamrożonego mięsa!; Zawsze najpierw zmiel mięso. - Gorenje MG2000XE - Instrukcja obsługi - Strona 7

Gorenje MG2000XE
Ładowanie instrukcji

19

Urządzenie to oznaczono zgodnie z

europejską wytyczną 2012/19/EU o zużytych

urządzeniach elektrycznych i elektronicznych

(waste electrical and electronic equipment -

WEEE).Wytyczna ta określa ramy

obowiązującego w całej Unii Europejskiej

odbioru i wtórnego wykorzystania starych

urządzeń.

System bezpieczeństwa

Urządzenie to jest wyposażone w jednorazowy,
szklany bezpiecznik, który odcina dopływ prądu
w przypadku uszkodzenia silnika, w celu
zapobieżenia przegrzaniu urządzenia.
System ten automatycznie odcięte zasilanie do
urządzenia w przypadku przegrzania.
Jeśli urządzenie przestanie nagle uruchomione:
1. Wyciągnąć wtyczkę zasilania z gniazdka.
2. Niech urządzenie ostygnie do 60 minut
3. Włóż wtyczkę zasilania do gniazda.
4. Naciśnij przycisk, aby przełączyć się
wyłączyć urządzenie.
5. Naciśnij przycisk wyłącznika Z w dolnej
części urządzenia, aby włączyć urządzenie.

Prosimy o kontakt z Tobą dealerem
autoryzowanym centrum serwisowym, gdy
system jest włączony termostat zbyt często.

Mielenie mięsa – wskazówki i
ostrzeżenia

Sprawdź, czy ostrza elementu tnącego
zwrócone są na zewnątrz.

Sprawdź, czy w nacięcie tarczy mielącej
wsunięte są występy modułu tnącego.

Nigdy nie używać zamrożonego mięsa!

Nie przeładować urządzenia przez wpychanie
zbyt dużej ilości mięsa do modułu tnącego.

Potnij mięso na paski o długości 10 cm i
grubości 2 cm.

Usuń kości, chrząstki i ścięgna, na ile jest to
możliwe.

Połóż przygotowane mięso na tacy podającej.

Naciśnij wyłącznik, aby włączyć urządzenie.

Używaj popychacza, aby delikatnie wpychać
mięso do modułu tnącego.

Aby przygotować befsztyk tatarski, dwukrotnie
zmiel mięso, używając tarczy średnio
mielącej.

Robienie kiełbas – wskazówki i
ostrzeżenia

Zawsze najpierw zmiel mięso.

Sprawdź, czy w jednym z nacięć separatora
wsunięty jest występ obudowy tnącej.

Namocz flak w letniej wodzie przez 10 minut.
Następnie nałóż mokry flak na nasadkę
masarską do kiełbas. Nie blokuj rowków
ujścia powietrza znajdujących się na nasadce.

Połóż zmielone mięso na tacy podającej.

Naciśnij wyłącznik, aby włączyć urządzenie.

Za pomocą popychacza delikatnie wpychaj
z

mielone mięso do modułu tnącego.

Jeśli flak przyklei się do nasadki masarskiej,
zwilż ją wodą.








"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Inne modele maszynki do mięsa Gorenje