Gaggenau VG 425-211 - Instrukcja obsługi - Strona 16

Gaggenau VG 425-211

Płyta grzewcza Gaggenau VG 425-211 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

3 6

pl

T a b e l a u s t a w i e

ń

i p o r a d y

m

O s t r z e

ż

e n i e – N i e b e z p i e c z e

ń

s t w o w y b u c h u !

J e

ż

e l i p a l n i k n i e z a p a l i s i

ę

p o 1 5 s e k u n d a c h , w y

ł ą

c z y

ć

p o k r

ę

t

ł

o o b s

ł

u g i i o t w o r z y

ć

d r z w i l u b o k n o w

p o m i e s z c z e n i u . O d c z e k a

ć

c o n a j m n i e j j e d n

ą

m i n u t

ę

p r z e d p o n o w n y m z a p a l e n i e m p a l n i k a .

G o t o w a n i e n a w o l n y m o g n i u

W p r z y p a d k u g o t o w a n i a n a w o l n y m o g n i u p a l n i k w

ł ą

c z a i

w y

ł ą

c z a p

ł

o m i e

ń

g a z o w y . W t e n s p o s ó b m o

ż

n a n p .

r o z p u

ś

c i

ć

c z e k o l a d

ę

l u b p o d g r z a

ć

d e l i k a t n e s o s y .

O b r ó c i

ć

p o k r

ę

t

ł

o o b s

ł

u g i n a

Â

. D

ł

u g o

ś ć

c z a s u

w

ł ą

c z e n i a w z g l . w y

ł ą

c z e n i a w y n o s i 1 0 - 5 0 s e k u n d .

E l e k t r o n i c z n y n a d z ó r p

ł

o m i e n i a i

a u t o m a t y c z n e p o w t ó r n e z a p a l a n i e

W c e l u z a p e w n i e n i a b e z p i e c z e

ń

s t w a p

ł

y t a g r z e w c z a j e s t

w y p o s a

ż

o n a w e l e k t r o n i c z n y n a d z ó r p

ł

o m i e n i a . J e

ś

l i

p o d c z a s u

ż

y t k o w a n i a u r z

ą

d z e n i a p

ł

o m i e

ń

z g a

ś

n i e ( n p . w

w y n i k u p r z e c i

ą

g u ) , u r z

ą

d z e n i e a u t o m a t y c z n i e z a p a l a

p o n o w n i e p a l n i k .

J e

ś

l i p o n o w n y z a p

ł

o n n i e p r z y n i e s i e r e z u l t a t u ( n p . p r z e z

z a n i e c z y s z c z e n i e p a l n i k a w y g o t o w a n

ą

p o t r a w

ą

) ,

u r z

ą

d z e n i e o d c i n a d o p

ł

y w g a z u . M i g a p o d

ś

w i e t l a n y

p i e r

ś

c i e

ń

z a p o k r

ę

t

ł

e m o b s

ł

u g i .

O b r ó c i

ć

p o k r

ę

t

ł

o o b s

ł

u g i n a 0 . P o c z e k a

ć

, a

ż

u r z

ą

d z e n i e

w y s t a r c z a j

ą

c o o s t y g n i e i s p r a w d z i

ć

, c z y p o

ł

o

ż

e n i e

w s z y s t k i c h e l e m e n t ó w p a l n i k a j e s t p r a w i d

ł

o w e .

S p r a w d z i

ć

, c z y p a l n i k l u b

ś

w i e c z k a z a p

ł

o n o w a n i e s

ą

z a n i e c z y s z c z o n e .

~

"Usterka, co robi

ć

?" na stronie 39

W y

ł ą

c z a n i e

O b r ó c i

ć

p o k r

ę

t

ł

o o b s

ł

u g i n a p o z y c j

ę

0 . U k

ł

a d

e l e k t r o n i c z n y u r z

ą

d z e n i a z a m k n i e d o p

ł

y w g a z u .

m

O s t r z e

ż

e n i e – N i e b e z p i e c z e

ń

s t w o p o p a r z e n i a !

J e

ś

l i u r z

ą

d z e n i e j e s t p r z y k r y t e p o k r y w

ą

, m o

ż

e d o j

ś ć

d o

p r z e g r z a n i a u r z

ą

d z e n i a . P o k r y w

ę

nak

ł

a d a

ć

dopiero, gdy

u r z

ą

d z e n i e o s t y g n i e . N i g d y n i e w

ł ą

c z a

ć

u r z

ą

d z e n i a

p r z y k r y t e g o p o k r y w

ą

. P o k r y w y u r z

ą

d z e n i a n i e u

ż

y w a

ć

d o

u t r z y m y w a n i a c i e p

ł

a p o t r a w a n i d o o d s t a w i a n i a n a c z y

ń

.

W s k a

ź

n i k c i e p

ł

a r e s z t k o w e g o

P i e r

ś

c i e

ń

ś

w i e t l n y z a p o k r

ę

t

ł

e m m i g a p o w y

ł ą

c z e n i u t a k

d

ł

u g o , j a k d

ł

u g o u r z

ą

d z e n i e j e s t z a g o r

ą

c e i n i e p o z w a l a

n a b e z p i e c z n e d o t y k a n i e .

W y

ł ą

c z a n i e b e z p i e c z e

ń

s t w a

W c e l u z a p e w n i e n i a b e z p i e c z e

ń

s t w a u r z

ą

d z e n i e

w y p o s a

ż

o n e j e s t w w y

ł ą

c z n i k b e z p i e c z e

ń

s t w a .

U r z

ą

d z e n i e w y

ł ą

c z a s i

ę

a u t o m a t y c z n i e , j e

ż

e l i j e s t z b y t

d

ł

u g o u

ż

y t k o w a n e . C z a s d o m o m e n t u w y

ł ą

c z e n i a z a l e

ż

y

o d w p r o w a d z o n e g o u s t a w i e n i a ( s t o p i e

ń

1 2 = 1 g o d z i n a ,

s t o p i e

ń

1 = 4 g o d z i n y ) . P o d

ś

w i e t l a n y p i e r

ś

c i e

ń

z a

p o k r

ę

t

ł

e m o b s

ł

u g i m i g a n a p r z e m i a n n a p o m a r a

ń

c z o w o i

n a b i a

ł

o .

O b r ó c i

ć

p o k r

ę

t

ł

o o b s

ł

u g i n a 0 , n a s t

ę

p n i e m o

ż

n a z n o w u

n o r m a l n i e u

ż

y t k o w a

ć

u r z

ą

d z e n i e .

T a b e l a u s t a w i e

ń

i p o r a d y

Tabela ustawie

ń

i porady

W s k a z ó w k i d o t y c z

ą

c e g o t o w a n i a i

s m a

ż

e n i a

W a r t o

ś

c i t a b e l i n a s t a w c z e j s

ł

u

ż ą

j e d y n i e j a k o w a r t o

ś ć

w y t y c z n a , p o n i e w a

ż

z a l e

ż

n i e o d r o d z a j u i s t a n u p o t r a w

o r a z w i e l k o

ś

c i i n a p e

ł

n i e n i a g a r n k a n i e z b

ę

d n e j e s t m n i e j

l u b w i

ę

c e j c i e p

ł

a .

D z i

ę

k i d u

ż

e j m o c y n a s t

ę

p u j e s z y b k i e p o d g r z a n i e o l e j u i

t

ł

u s z c z u . N i e p o z o s t a w i a

ć

p i e c z e n i b e z n a d z o r u , t

ł

u s z c z

m o

ż

e z a p a l i

ć

s i

ę

a p i e c z e

ń

s p a l i

ć

.

P o t r a w y , k t ó r e m u s z

ą

d

ł

u

ż

e j g o t o w a

ć

s i

ę

, n a l e

ż

y

p r z y g o t o w y w a

ć

n a t y l n y c h p a l n i k a c h .

U

ż

y w a

ć

d o z a g o t o w y w a n i a , f r y t o w a n i a i p r z y s m a

ż

a n i a

d u

ż

y c h i l o

ś

c i n a j l e p i e j p a l n i k ó w d u

ż

e j m o c y .

Stopie

ń

mocy grza-
nia

Sposób gotowania Przyk

ł

ady

12

Podgrzewanie

Woda, niezag

ę

szczone

zupy

Blanszowanie

Warzywa

10 - 12

Obsma

ż

anie

Mi

ę

so, potrawy z woka/

z patelni

Sma

ż

enie w wyso-

kich temperaturach

Mi

ę

so, ziemniaki

7 - 10

Kontynuowanie
gotowania ze zdj

ę

t

ą

pokrywk

ą

P

ł

yny, produkty m

ą

czne

6 - 8

Pieczenie

Potrawy m

ą

czne

Sma

ż

enie w

ś

red-

nich temperaturach

Drób, ryby

4 - 6

Sma

ż

enie w niskich

temperaturach

Kie

ł

basa, cebula,

potrawy z jaj

Podgrzewanie

Warzywa, zupy, potrawy
jednogarnkowe

Sma

ż

enie w g

łę

bo-

kim t

ł

uszczu

Frytki, wypieki

Gotowanie na
ma

ł

ym ogniu ze

zdj

ę

t

ą

pokrywk

ą

Knedle, kie

ł

basy

parzone

3 - 4

Rozmra

ż

anie

Artyku

ł

y mro

ż

one

Duszenie

Zrazy zawijane, piecze-
nie

Duszenie

Warzywa

2 - 4

Kontynuowanie
gotowania z na

ł

o-

ż

on

ą

pokrywk

ą

Zupy, warzywa

Poziom goto-
wania na wol-
nym ogniu do
3

P

ę

cznienie

Ry

ż

, ry

ż

na mleku, zbo

ż

a

Gotowanie
na wolnym
ogniu

Topienie, podtrzymy-
wanie ciep

ł

a

Czekolada, mas

ł

o

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 10 - y t k o w a n i e z g o d n e z p r z e z n a c z e n i e m; y t k o w a n i e z g o d n e

3 0 pl U ż y t k o w a n i e z g o d n e z p r z e z n a c z e n i e m U ż y t k o w a n i e z g o d n e z p r z e z n a c z e n i e m U ż ytkowanie zgodne z przeznaczeniem Nale ż y dok ł adnie przeczyta ć niniejsz ą instrukcj ę . Zapoznanie si ę z ni ą pozwoli na bezpieczne i w ł a ś ciwe...

Strona 11 - W a

3 1 W a ż n e w s k a z ó w k i d o t y c z ą c e b e z p i e c z e ń s t w a pl m W a ż n e w s k a z ó w k i d o t y c z ą c e b e z p i e c z e ń s t w a Wa ż ne wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa m Ostrze ż enie – POST Ę POWANIE W PRZYPADKU POJAWIENIA SI Ę ZAPACHU GAZU! Wydostaj...

Strona 18 - C z y s z c z e n i e i p r z e g l; C z y s z c z e n i e u r z; ęść

3 8 pl C z y s z c z e n i e i p r z e g l ą d C z y s z c z e n i e i p r z e g l ą d Czyszczenie i przegl ą d m O s t r z e ż e n i e – N i e b e z p i e c z e ń s t w o p o r a ż e n i a p r ą d e m ! W n i k a j ą c a w i l g o ć m o ż e s p o w o d o w a ć p o r a ż e n i e ...

Inne modele płyty grzewcze Gaggenau

Wszystkie płyty grzewcze Gaggenau