Gaggenau VG 425-211 - Instrukcja obsługi - Strona 16
Płyta grzewcza Gaggenau VG 425-211 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 10 – y t k o w a n i e z g o d n e z p r z e z n a c z e n i e m; y t k o w a n i e z g o d n e
- Strona 11 – W a
- Strona 18 – C z y s z c z e n i e i p r z e g l; C z y s z c z e n i e u r z; ęść
- Strona 19 – U s t e r k a , c o r o b i
- Strona 20 – T r y b d e m o; T r y b d e m o m o; S e r w i s
3 6
pl
T a b e l a u s t a w i e
ń
i p o r a d y
m
O s t r z e
ż
e n i e – N i e b e z p i e c z e
ń
s t w o w y b u c h u !
J e
ż
e l i p a l n i k n i e z a p a l i s i
ę
p o 1 5 s e k u n d a c h , w y
ł ą
c z y
ć
p o k r
ę
t
ł
o o b s
ł
u g i i o t w o r z y
ć
d r z w i l u b o k n o w
p o m i e s z c z e n i u . O d c z e k a
ć
c o n a j m n i e j j e d n
ą
m i n u t
ę
p r z e d p o n o w n y m z a p a l e n i e m p a l n i k a .
G o t o w a n i e n a w o l n y m o g n i u
W p r z y p a d k u g o t o w a n i a n a w o l n y m o g n i u p a l n i k w
ł ą
c z a i
w y
ł ą
c z a p
ł
o m i e
ń
g a z o w y . W t e n s p o s ó b m o
ż
n a n p .
r o z p u
ś
c i
ć
c z e k o l a d
ę
l u b p o d g r z a
ć
d e l i k a t n e s o s y .
O b r ó c i
ć
p o k r
ę
t
ł
o o b s
ł
u g i n a
Â
. D
ł
u g o
ś ć
c z a s u
w
ł ą
c z e n i a w z g l . w y
ł ą
c z e n i a w y n o s i 1 0 - 5 0 s e k u n d .
E l e k t r o n i c z n y n a d z ó r p
ł
o m i e n i a i
a u t o m a t y c z n e p o w t ó r n e z a p a l a n i e
W c e l u z a p e w n i e n i a b e z p i e c z e
ń
s t w a p
ł
y t a g r z e w c z a j e s t
w y p o s a
ż
o n a w e l e k t r o n i c z n y n a d z ó r p
ł
o m i e n i a . J e
ś
l i
p o d c z a s u
ż
y t k o w a n i a u r z
ą
d z e n i a p
ł
o m i e
ń
z g a
ś
n i e ( n p . w
w y n i k u p r z e c i
ą
g u ) , u r z
ą
d z e n i e a u t o m a t y c z n i e z a p a l a
p o n o w n i e p a l n i k .
J e
ś
l i p o n o w n y z a p
ł
o n n i e p r z y n i e s i e r e z u l t a t u ( n p . p r z e z
z a n i e c z y s z c z e n i e p a l n i k a w y g o t o w a n
ą
p o t r a w
ą
) ,
u r z
ą
d z e n i e o d c i n a d o p
ł
y w g a z u . M i g a p o d
ś
w i e t l a n y
p i e r
ś
c i e
ń
z a p o k r
ę
t
ł
e m o b s
ł
u g i .
O b r ó c i
ć
p o k r
ę
t
ł
o o b s
ł
u g i n a 0 . P o c z e k a
ć
, a
ż
u r z
ą
d z e n i e
w y s t a r c z a j
ą
c o o s t y g n i e i s p r a w d z i
ć
, c z y p o
ł
o
ż
e n i e
w s z y s t k i c h e l e m e n t ó w p a l n i k a j e s t p r a w i d
ł
o w e .
S p r a w d z i
ć
, c z y p a l n i k l u b
ś
w i e c z k a z a p
ł
o n o w a n i e s
ą
z a n i e c z y s z c z o n e .
W y
ł ą
c z a n i e
O b r ó c i
ć
p o k r
ę
t
ł
o o b s
ł
u g i n a p o z y c j
ę
0 . U k
ł
a d
e l e k t r o n i c z n y u r z
ą
d z e n i a z a m k n i e d o p
ł
y w g a z u .
m
O s t r z e
ż
e n i e – N i e b e z p i e c z e
ń
s t w o p o p a r z e n i a !
J e
ś
l i u r z
ą
d z e n i e j e s t p r z y k r y t e p o k r y w
ą
, m o
ż
e d o j
ś ć
d o
p r z e g r z a n i a u r z
ą
d z e n i a . P o k r y w
ę
nak
ł
a d a
ć
dopiero, gdy
u r z
ą
d z e n i e o s t y g n i e . N i g d y n i e w
ł ą
c z a
ć
u r z
ą
d z e n i a
p r z y k r y t e g o p o k r y w
ą
. P o k r y w y u r z
ą
d z e n i a n i e u
ż
y w a
ć
d o
u t r z y m y w a n i a c i e p
ł
a p o t r a w a n i d o o d s t a w i a n i a n a c z y
ń
.
W s k a
ź
n i k c i e p
ł
a r e s z t k o w e g o
P i e r
ś
c i e
ń
ś
w i e t l n y z a p o k r
ę
t
ł
e m m i g a p o w y
ł ą
c z e n i u t a k
d
ł
u g o , j a k d
ł
u g o u r z
ą
d z e n i e j e s t z a g o r
ą
c e i n i e p o z w a l a
n a b e z p i e c z n e d o t y k a n i e .
W y
ł ą
c z a n i e b e z p i e c z e
ń
s t w a
W c e l u z a p e w n i e n i a b e z p i e c z e
ń
s t w a u r z
ą
d z e n i e
w y p o s a
ż
o n e j e s t w w y
ł ą
c z n i k b e z p i e c z e
ń
s t w a .
U r z
ą
d z e n i e w y
ł ą
c z a s i
ę
a u t o m a t y c z n i e , j e
ż
e l i j e s t z b y t
d
ł
u g o u
ż
y t k o w a n e . C z a s d o m o m e n t u w y
ł ą
c z e n i a z a l e
ż
y
o d w p r o w a d z o n e g o u s t a w i e n i a ( s t o p i e
ń
1 2 = 1 g o d z i n a ,
s t o p i e
ń
1 = 4 g o d z i n y ) . P o d
ś
w i e t l a n y p i e r
ś
c i e
ń
z a
p o k r
ę
t
ł
e m o b s
ł
u g i m i g a n a p r z e m i a n n a p o m a r a
ń
c z o w o i
n a b i a
ł
o .
O b r ó c i
ć
p o k r
ę
t
ł
o o b s
ł
u g i n a 0 , n a s t
ę
p n i e m o
ż
n a z n o w u
n o r m a l n i e u
ż
y t k o w a
ć
u r z
ą
d z e n i e .
T a b e l a u s t a w i e
ń
i p o r a d y
Tabela ustawie
ń
i porady
W s k a z ó w k i d o t y c z
ą
c e g o t o w a n i a i
s m a
ż
e n i a
W a r t o
ś
c i t a b e l i n a s t a w c z e j s
ł
u
ż ą
j e d y n i e j a k o w a r t o
ś ć
w y t y c z n a , p o n i e w a
ż
z a l e
ż
n i e o d r o d z a j u i s t a n u p o t r a w
o r a z w i e l k o
ś
c i i n a p e
ł
n i e n i a g a r n k a n i e z b
ę
d n e j e s t m n i e j
l u b w i
ę
c e j c i e p
ł
a .
D z i
ę
k i d u
ż
e j m o c y n a s t
ę
p u j e s z y b k i e p o d g r z a n i e o l e j u i
t
ł
u s z c z u . N i e p o z o s t a w i a
ć
p i e c z e n i b e z n a d z o r u , t
ł
u s z c z
m o
ż
e z a p a l i
ć
s i
ę
a p i e c z e
ń
s p a l i
ć
.
P o t r a w y , k t ó r e m u s z
ą
d
ł
u
ż
e j g o t o w a
ć
s i
ę
, n a l e
ż
y
p r z y g o t o w y w a
ć
n a t y l n y c h p a l n i k a c h .
U
ż
y w a
ć
d o z a g o t o w y w a n i a , f r y t o w a n i a i p r z y s m a
ż
a n i a
d u
ż
y c h i l o
ś
c i n a j l e p i e j p a l n i k ó w d u
ż
e j m o c y .
Stopie
ń
mocy grza-
nia
Sposób gotowania Przyk
ł
ady
12
Podgrzewanie
Woda, niezag
ę
szczone
zupy
Blanszowanie
Warzywa
10 - 12
Obsma
ż
anie
Mi
ę
so, potrawy z woka/
z patelni
Sma
ż
enie w wyso-
kich temperaturach
Mi
ę
so, ziemniaki
7 - 10
Kontynuowanie
gotowania ze zdj
ę
t
ą
pokrywk
ą
P
ł
yny, produkty m
ą
czne
6 - 8
Pieczenie
Potrawy m
ą
czne
Sma
ż
enie w
ś
red-
nich temperaturach
Drób, ryby
4 - 6
Sma
ż
enie w niskich
temperaturach
Kie
ł
basa, cebula,
potrawy z jaj
Podgrzewanie
Warzywa, zupy, potrawy
jednogarnkowe
Sma
ż
enie w g
łę
bo-
kim t
ł
uszczu
Frytki, wypieki
Gotowanie na
ma
ł
ym ogniu ze
zdj
ę
t
ą
pokrywk
ą
Knedle, kie
ł
basy
parzone
3 - 4
Rozmra
ż
anie
Artyku
ł
y mro
ż
one
Duszenie
Zrazy zawijane, piecze-
nie
Duszenie
Warzywa
2 - 4
Kontynuowanie
gotowania z na
ł
o-
ż
on
ą
pokrywk
ą
Zupy, warzywa
Poziom goto-
wania na wol-
nym ogniu do
3
P
ę
cznienie
Ry
ż
, ry
ż
na mleku, zbo
ż
a
Gotowanie
na wolnym
ogniu
Topienie, podtrzymy-
wanie ciep
ł
a
Czekolada, mas
ł
o
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
3 0 pl U ż y t k o w a n i e z g o d n e z p r z e z n a c z e n i e m U ż y t k o w a n i e z g o d n e z p r z e z n a c z e n i e m U ż ytkowanie zgodne z przeznaczeniem Nale ż y dok ł adnie przeczyta ć niniejsz ą instrukcj ę . Zapoznanie si ę z ni ą pozwoli na bezpieczne i w ł a ś ciwe...
3 1 W a ż n e w s k a z ó w k i d o t y c z ą c e b e z p i e c z e ń s t w a pl m W a ż n e w s k a z ó w k i d o t y c z ą c e b e z p i e c z e ń s t w a Wa ż ne wskazówki dotycz ą ce bezpiecze ń stwa m Ostrze ż enie – POST Ę POWANIE W PRZYPADKU POJAWIENIA SI Ę ZAPACHU GAZU! Wydostaj...
3 8 pl C z y s z c z e n i e i p r z e g l ą d C z y s z c z e n i e i p r z e g l ą d Czyszczenie i przegl ą d m O s t r z e ż e n i e – N i e b e z p i e c z e ń s t w o p o r a ż e n i a p r ą d e m ! W n i k a j ą c a w i l g o ć m o ż e s p o w o d o w a ć p o r a ż e n i e ...
Inne modele płyty grzewcze Gaggenau
-
Gaggenau CG 261-210
-
Gaggenau CG 291-210
-
Gaggenau CG 492-211
-
Gaggenau VE 230-114
-
Gaggenau VE 230-134
-
Gaggenau VE 260-114
-
Gaggenau VE 260-134
-
Gaggenau VE 270-114
-
Gaggenau VG 231-220
-
Gaggenau VG 232-220