Fulgor Milano FCLH 9008 ID WT BK - Instrukcja obsługi - Strona 18

Spis treści:
- Strona 15 – INDEKS
- Strona 16 – Instrukcje Bezpieczeństwa; UWAGA; WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE
- Strona 17 – Ryc; Naczynia; Nieodpowiednie naczynia
- Strona 20 – Instrukcje dla użytkownika; Instalacja; Włączanie/wyłączanie Ekranu Dotykowego
- Strona 22 – Zabezpieczenie przed nieumyślnym uruchomie
- Strona 23 – Aktywacja funkcji booster:; Funkcja automatycznego gotowania; Poziom gotowania
- Strona 24 – Wyłączenie automatycznego gotowania:; Bridge Automatyczny; Wyłączenie mostu półautomatycznego; Funkcja Chef
- Strona 25 – Aktywacja blokady sterowania:
- Strona 26 – Funkcja zegara; Funkcja zegara jest dostępna w dwóch wersjach: „Egg
- Strona 27 – Funkcja Pauzy i Przywracania
- Strona 28 – Przywrócone ustawienia:; Blokada czasowa 20 sekund; Ogólne ustawienia płyty kuchennej; Wybór języka
- Strona 29 – Jasność wyświetlacza; Regulacja głośności; Konserwacja
- Strona 30 – - Instrukcje dla instalatora
- Strona 33 – Opuszczanie Semifilotop
- Strona 34 – MOŻLIWE DO ZASTOSOWANIA KABLE ZASILAJĄCE
PL
4
Charakterystyka dna naczynia
Właściwości podstawy naczynia mogą mieć wpływ na rezultat
gotowania. Używać naczyń wykonanych z materiału, który
równomiernie rozprowadza ciepło, np. naczyń z dnem ze
stali nierdzewnej „sandwich” w celu zaoszczędzenia czasu
i energii.
Najlepszym rozwiązaniem jest stosowanie naczyń z
całkowicie płaskim dnem. Nierówne lub grawerowane dno
zmniejsza przewodzenie ciepła.
Brak naczynia lub nieodpowiedni rozmiar
Zawsze umieszczać naczynie w granicach powierzchni
użytkowej. Jeśli naczynie nie jest prawidłowo ustawione, nie
jest wykonana z odpowiedniego materiału lub jego rozmiar
jest nieprawidłowy, płyta kuchenna wskaże symbol
oznaczający brak garnka.
Przesunąć naczynie lub spróbować użyć innego.
Naczynia puste lub z cienkim dnem
Nie podgrzewać pustych naczyń i nie używać naczyń z
cienkim dnem. Dno naczynia może się stopić i uszkodzić
szklaną płytę.
W żadnym wypadku nie dotykać naczynia i wyłączać płytę
kuchenną. Jeśli po ostygnięciu płyta nie działa, skontaktować
się z serwisem technicznym.
Rozpoznawanie garnka
Płyta automatycznie rozpoznaje pozycję i kształt użytego
naczynia, w zależności od średnicy ferromagnetycznej i
materiału, z którego jest wykonane jego dno. Średnica naczyń
odpowiednich do zastosowania mieści się w granicach od
120 do 240 mm.
Ostrzeżenie: Wskaźniki strefy grzewczej mogą się różnić od
rzeczywistego rozmiaru i kształtu naczynia. Jest to normalne
zjawisko, które w żaden sposób nie wpływa na prawidłowe
funkcjonowanie płyty kuchennej.
Pozycja garnków
W celu ustawienia garnków w sposób gwarantujący prawidłowe
działanie i uniknięcie uszkodzenia płyty indukcyjnej, należy ściśle
stosować się do rysunku 2.
Ponadto, nieprawidłowe ustawienie może zmniejszyć wydajność
gotowania w garnkach.
Nie dopuszczać do wychodzenia gorących garnków poza strefy
oznaczone na poniższym rysunku:
UWAGA
Nie kłaść na powierzchni płyty metalowych przedmiotów,
takich jak noże, widelce, łyżki czy pokrywki, ponieważ
mogą się nagrzewać.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
PL 1 Szanowny Kliencie, dziękujemy za zakup naszego produktu i gratulujemy dokonanego wyboru. Ten nowy produkt, starannie zaprojektowany i skonstruowany z zastosowaniem najwyższej jakości materiałów, został dokładnie przetestowany, aby spełnić wszelkie wymogi związane z przygotowywaniem wybornych po...
PL 2 1 - Instrukcje Bezpieczeństwa • Podczas pracy urządzenie osiąga wysoką temperaturę; również jego nieosłonięte części bardzo się nagrzewają. Należy uważać, aby nie dotykać elementów grzejnych. • Dzieci poniżej 8 roku życia mogą przebywać w pobliżu urządzenia wyłącznie pod stałym nadzorem osób do...
PL 3 2 - Zasada działania Indukcja Ogrzewanie indukcyjne jest najbardziej wydajną z dostępnych form gotowania. Ciepło jest wytwarzane przez pole elektromagnetyczne, które działa bezpośrednio na dno garnka lub patelni. Podczas gotowania powierzchnia płyty wokół naczyń pozostaje chłodna; po zakończeni...