Franke FSL 86 H BK - Instrukcja obsługi - Strona 9

Franke FSL 86 H BK
Strona 1
1 Strona 1
2 Strona 2
3 Strona 3
4 Strona 4
5 Strona 5
6 Strona 6
7 Strona 7
8 Strona 8
9 Strona 9
10 Strona 10
11 Strona 11
12 Strona 12
13 Strona 13
14 Strona 14
15 Strona 15
16 Strona 16
17 Strona 17
18 Strona 18
19 Strona 19
20 Strona 20
21 Strona 21
22 Strona 22
23 Strona 23
24 Strona 24
25 Strona 25
26 Strona 26
27 Strona 27
Strona: / 27

Spis treści:

  • Strona 3 – SPIS TREŚCI
  • Strona 4 – INFORMACJE OGÓLNE; PANEL STEROWANIA; INSTRUKCJA OBSŁUGI
  • Strona 5 – AKCESORIA; FUNKCJE
  • Strona 6 – PIERWSZE UŻYCIE; CODZIENNA EKSPLOATACJA
  • Strona 7 – PRAKTYCZNE PORADY
  • Strona 8 – TABELA GOTOWANIA
  • Strona 10 – CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
  • Strona 11 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; WSPARCIE TECHNICZNE
Ładowanie instrukcji

PL

63

PRZEPIS

FUNKCJA NAGRZEWANIE TEMPERATURA

(°C)

CZAS TRWANIA

(MIN.)

POZIOM PIEKARNIKA

I AKCESORIA

Jagnięcina / cielęcina / wołowina /

wieprzowina

1 kg

Tak

190 - 200

80 - 110

2

Kotlety wieprzowe z chrupiącą skórką

2 kg

Tak

180 - 190

110 - 150

2

Kurczak/królik/kaczka

1 kg

Tak

180 - 200

50 - 100

2

Indyk/gęś

3 kg

Tak

180 - 200

50 - 100

2

Ryba pieczona/en papillote

0,5 kg (filet,

w całości)

Tak

170 - 190

30 - 45

2

Nadziewane warzywa

(pomidory, cukinie, bakłażany)

Tak

180 - 200

50 - 70

2

Tosty

5’

250

2 - 6

5

Filety rybne/kawałki

5’

250

15 - 30 *

4

3

Kiełbaski/kebaby/żeberka/

hamburgery

5’

250

15 - 30 *

5

4

Pieczony kurczak

1-1,3 kg

-

200 - 220

60 - 80 **

3

1

Befsztyk krwisty

1 kg

-

200

35 - 50 **

3

Udziec barani/golonka

-

200

60 - 90 **

3

Pieczone ziemniaki

-

200 - 220

35 - 55 **

3

Zapiekane warzywa

-

200 - 220

25 - 55

3

Mięsa i ziemniaki

Tak

190 - 200

45 - 100 ***

4

1

Ryby i warzywa

Tak

180

30 - 50 ***

4

1

Lasagne i mięsa

Tak

200

50 - 100 ***

4

2

Pełne danie

Tarta owocowa (poziom 5) /

Lasagne (poziom 3) / Mięso (poziom 1)

Tak

180 - 190

40 -120 ***

5

3

1

* Obrócić potrawę w połowie czasu pieczenia

** Obrócić potrawę po upływie 2/3 czasu pieczenia (w razie potrzeby).

*** Szacowany czas: Potrawy można wyjmować z piekarnika w różnym czasie, w zależności od indywidualnych preferencji.

FUNKCJE

Konwencjonalne

Grill

Turbogrill

Wymuszony nadmuch

Pieczenie

konwekcyjne

Chleb

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - SPIS TREŚCI

PL 57 SPIS TREŚCI INFORMACJE OGÓLNE ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 58 PANEL STEROWANIA ������������������������������������������������������������������������������������������...

Strona 4 - INFORMACJE OGÓLNE; PANEL STEROWANIA; INSTRUKCJA OBSŁUGI

58 INFORMACJE OGÓLNE PANEL STEROWANIA 1. Panel sterowania 2. Wentylator 3. Oświetlenie 4. Prowadnice półek (poziom jest zaznaczony na ściance komory piekarnika) 5. Drzwiczki 6. Grzałka górna/grill 7. Grzałka okrągła (niewidoczna) 8. Tabliczka znamionowa (nie usuwać) 9. Grzałka dolna (niewidoczna) 1....

Strona 5 - AKCESORIA; FUNKCJE

PL 59 WYŁĄCZONY Do wyłączania piekarnika� OŚWIETLENIE Do włączania oświetlenia komory piekarnika� KONWENCJONALNE Do pieczenia dowolnego rodzaju potraw na jednym poziomie� Zalecane jest by używać drugiej półki� CZYSZCZENIE PAROWE W ramach tego specjalnego niskotemperaturowego cyklu czyszczenia brud i...

Inne modele piekarniki Franke

Wszystkie piekarniki Franke