Franke FMY 14 DRW XS - Instrukcja obsługi - Strona 5

Spis treści:
PL
35
WIDOK OGÓLNY
1.
Pokrętło regulacji temperatury
2.
Przełącznik świetlny WŁĄCZ-WYŁĄCZ
3.
Wskaźnik WŁĄCZ-WYŁĄCZ
Elementami sterującymi są pokrętło regulacji temperatury i przełącznik świetlny WŁĄCZ-WYŁĄCZ�
Po naciśnięciu na przełącznik (pozycja 1) szuflada jest włączona, a po jego zwolnieniu (pozycja 0) szuflada jest
wyłączona�
Te elementy są widoczne tylko wtedy, gdy szuflada jest otwarta�
Kiedy szuflada jest zamknięta, lampka kontrolna umieszczona z przodu urządzenia wskazuje, czy jest ono
włączone�
OBSŁUGA
- Rozmieścić naczynia w szufladzie
- Ustawić temperaturę
- Włączyć urządzenie; zaświeci się lampka kontrolna
- Zamknąć szufladę, przytrzymując ją
- Przed wyjęciem podgrzanych naczyń wyłączyć urządzenie
W YBÓR TEMPERATURY
Pokrętło regulacji temperatury umożliwia regulację do ok� 75°C (maks)� Przekręcić pokrętło regulacji
temperatury zgodnie z ruchem wskazówek zegara, aż do położenia granicznego wskazującego maksymalną
wartość, a następnie przeciwnie do ruchu wskazówek zegara�
Nie wywierać nadmiernej siły przy położeniu granicznym, w przeciwnym razie termostat zostanie uszkodzony�
Regulacja temperatury
Instrukcje użytkowania
40 °C
kubki, szklanki
Kubki i szklanki ogrzane w tej temperaturze
pomagają opóźnić czas stygnięcia wlewanego
później napoju� Używać rękawic do
wyjmowania pojemników z szuflady�
60°C
talerze
Talerze ogrzane w tej temperaturze pomagają
opóźnić czas stygnięcia żywności, która będzie
na nich później umieszczona� Używać rękawic
do wyjmowania pojemników z szuflady�
MAKS
ok� 75°C
naczynia
Termostat jest ustawiony na maksymalną
temperaturę� Używać rękawic do wyjmowania
pojemników z szuflady�
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
PL 33 SPIS TREŚCI PRZED ROZPOCZĘCIEM KORZYSTANIA Z SZUFLADY DO PODGRZEWANIA �������������������������������������������������������� 34 INSTALACJA ���������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������...
36 CZASY PODGRZEWANIA Czas potrzebny na ogrzanie naczyń, szklanek itp� zależy od różnych czynników: • Materiału i grubości naczyń • Wsadu • Rozmieszczenia wsadu • Ustawionej temperatury Dlatego nie można podać bezwzględnych wskazań� Zaleca się znalezienie optymalnych ustawień dla własnych potrzeb na...
PL 37 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW Jeśli naczynia nie są wystarczająco ciepłe sprawdzić, czy: • urządzenie jest włączone • została ustawiona prawidłowa temperatura; • otwory wentylacyjne nie są przykryte talerzami lub dużymi miskami • naczynia były wystarczająco długo ogrzewane� • wyłącznik zasilania nie...