Franke FMY 14 DRW XS - Instrukcja obsługi - Strona 5

Franke FMY 14 DRW XS
Ładowanie instrukcji

PL

35

WIDOK OGÓLNY

1.

Pokrętło regulacji temperatury

2.

Przełącznik świetlny WŁĄCZ-WYŁĄCZ

3.

Wskaźnik WŁĄCZ-WYŁĄCZ

Elementami sterującymi są pokrętło regulacji temperatury i przełącznik świetlny WŁĄCZ-WYŁĄCZ�

Po naciśnięciu na przełącznik (pozycja 1) szuflada jest włączona, a po jego zwolnieniu (pozycja 0) szuflada jest

wyłączona�

Te elementy są widoczne tylko wtedy, gdy szuflada jest otwarta�

Kiedy szuflada jest zamknięta, lampka kontrolna umieszczona z przodu urządzenia wskazuje, czy jest ono

włączone�

OBSŁUGA

- Rozmieścić naczynia w szufladzie
- Ustawić temperaturę
- Włączyć urządzenie; zaświeci się lampka kontrolna
- Zamknąć szufladę, przytrzymując ją
- Przed wyjęciem podgrzanych naczyń wyłączyć urządzenie

W YBÓR TEMPERATURY

Pokrętło regulacji temperatury umożliwia regulację do ok� 75°C (maks)� Przekręcić pokrętło regulacji

temperatury zgodnie z ruchem wskazówek zegara, aż do położenia granicznego wskazującego maksymalną

wartość, a następnie przeciwnie do ruchu wskazówek zegara�

Nie wywierać nadmiernej siły przy położeniu granicznym, w przeciwnym razie termostat zostanie uszkodzony�

Regulacja temperatury

Instrukcje użytkowania

40 °C

kubki, szklanki

Kubki i szklanki ogrzane w tej temperaturze

pomagają opóźnić czas stygnięcia wlewanego

później napoju� Używać rękawic do

wyjmowania pojemników z szuflady�

60°C

talerze

Talerze ogrzane w tej temperaturze pomagają

opóźnić czas stygnięcia żywności, która będzie

na nich później umieszczona� Używać rękawic

do wyjmowania pojemników z szuflady�

MAKS

ok� 75°C

naczynia

Termostat jest ustawiony na maksymalną

temperaturę� Używać rękawic do wyjmowania

pojemników z szuflady�

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - SPIS TREŚCI

PL 33 SPIS TREŚCI PRZED ROZPOCZĘCIEM KORZYSTANIA Z SZUFLADY DO PODGRZEWANIA �������������������������������������������������������� 34 INSTALACJA ���������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������...

Strona 6 - CZYSZCZENIE I KONSERWACJA

36 CZASY PODGRZEWANIA Czas potrzebny na ogrzanie naczyń, szklanek itp� zależy od różnych czynników: • Materiału i grubości naczyń • Wsadu • Rozmieszczenia wsadu • Ustawionej temperatury Dlatego nie można podać bezwzględnych wskazań� Zaleca się znalezienie optymalnych ustawień dla własnych potrzeb na...

Strona 7 - ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; WSPARCIE TECHNICZNE

PL 37 ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW Jeśli naczynia nie są wystarczająco ciepłe sprawdzić, czy: • urządzenie jest włączone • została ustawiona prawidłowa temperatura; • otwory wentylacyjne nie są przykryte talerzami lub dużymi miskami • naczynia były wystarczająco długo ogrzewane� • wyłącznik zasilania nie...