Franke FMA 97 P XS - Instrukcja obsługi - Strona 11

Piekarnik Franke FMA 97 P XS – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 4 – SPIS TREŚCI
- Strona 5 – INFORMACJE OGÓLNE; INSTRUKCJA OBSŁUGI; PULPIT STERUJĄCY
- Strona 6 – AKCESORIA; FUNKCJE
- Strona 7 – PIERWSZE UŻYCIE; CODZIENNA EKSPLOATACJA
- Strona 9 – PRAKTYCZNE PORADY
- Strona 10 – TABELA GOTOWANIA
- Strona 12 – CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
- Strona 13 – ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; WSPARCIE TECHNICZNE
70
* Obrócić potrawę w połowie czasu pieczenia
**Obrócić potrawę po upływie 2/3 czasu pieczenia (w
razie potrzeby)�
*** Szacowany czas: Potrawy można wyjmować
z piekarnika w różnym czasie, w zależności od
indywidualnych preferencji�
Tabela przebadanych receptur jest
opracowana dla instytucji certyfikujących
zgodnie z normami IEC i IEC 60350-1�
Podany czas nie uwzględnia fazy nagrzewania wstępnego: zaleca się umieszczenie potrawy w piekarniku i
ustawienie czasu pieczenia dopiero po osiągnięciu żądanej temperatury�
PRZEPIS
FUNKCJA NAGRZEWANIE TEMPERATURA
(°C)
CZAS TRWANIA
(MIN.)
POZIOM PIEKARNIKA
I AKCESORIA
Lasagne/zapiekany makaron/
cannelloni/zapiekanki
Tak
190-200
45-65
2
Jagnięcina / cielęcina / wołowina /
wieprzowina
1 kg
Tak
190-200
80-110
3
Kotlety wieprzowe z chrupiącą
skórką
2 kg
Tak
180-190
110-150
2
Drób/królik/kaczka
1 kg
Tak
200-230
50-100
2
Indyk/gęś
3 kg
-
190-200
100 - 160
2
Ryba pieczona w całości
(filet, całość)
Tak
170 - 190
30 - 50
2
Nadziewane warzywa
(pomidory, cukinie, bakłażany)
Tak
180-200
50 - 70
2
Tosty
-
250
2 - 6
5
Filety rybne/kawałki
-
230 - 250
20 - 30*
4
3
Kiełbaski/kebab/kotlety/
hamburgery
-
250
15 - 30*
5
4
Kurczak pieczony 1-1,3 kg
Tak
200 - 220
55 - 70**
2
1
Krwisty rostbef
1 kg
Tak
200 - 210
35 - 50**
3
Udziec barani/golonka
Tak
200 - 210
60 - 90**
3
Pieczone ziemniaki
Tak
200 - 210
35 - 55**
3
Zapiekane warzywa
-
200 - 210
25 - 55
3
Mięsa i ziemniaki
Tak
190-200
45 - 100***
4
1
Ryby i warzywa
Tak
180
30 - 50***
4
1
Lazania i mięso
Tak
200
50 - 100***
4
1
Kompletny posiłek: Tarta owocowa
(level 5)
/lasagne
(level 3)
/mięso
(poziom
1)
Tak
180-190
40 - 120***
5
3
1
Pieczeń/nadziewane kawałki mięsa
-
170 - 180
100 - 150
2
FUNKCJE
Konwencjonalne
Grill
Turbogrill
Pizza
Termoobieg
Maxi Cooking
Chleb Auto
Eco termoobieg
AKCESORIA
Ruszt
Naczynie do pieczenia
lub talerz do pieczenia
umieszczony na
ruszcie
Blacha-ociekacz/
Talerz do pieczenia
umieszczony na
ruszcie
Blacha na ściekający
tłuszcz
Blacha na ściekający
tłuszcz napełniona
200 ml wody
Blacha do pieczenia
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
PL 63 SPIS TREŚCI INFORMACJE OGÓLNE ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 64 PULPIT STERUJĄCY ������������������������������������������������������������������������������������������...
64 INFORMACJE OGÓLNE 1. POKRĘTŁO WYBORU Służy do włączania urządzenia poprzez wybranie funkcji� Obrócić do pozycji , by wyłączyć urządzenie� 2. OŚWIETLENIE Naciśnięcie tego przycisku przy włączonej kuchence powoduje włączenie lub wyłączenie lampki w komorze piekarnika� 3. USTAWIANIE ZEGARA Służy do ...
PL 65 AKCESORIA RUSZT BLACHA NA ŚCIEKAJĄCY TŁUSZCZ BLACHA DO PIECZENIA PROWADNICE PRZESUWNE Liczba akcesoriów może różnić się w zależności od zakupionego modelu. Dodatkowe akcesoria można nabyć oddzielnie w serwisie. STOSOWANIE AKCESORIÓW • Umieścić ruszt na wybranym poziomie, przy wkładaniu przechy...
Inne modele piekarniki Franke
-
Franke 116.0609.446
-
Franke 116.0609.447
-
Franke FMA 86 H BK
-
Franke FMA 86 H OY
-
Franke FMA 86 H XS
-
Franke FSL 86 H BK
-
Franke FSL 86 H WH
-
Franke FSM 82 HE XS
-
Franke FSM 86 H OY
-
Franke FSM 86 H WH