OBS - Falmec Lumina 90 (NRS) - Instrukcja obsługi - Strona 26

Falmec Lumina 90 (NRS)
Strona 1
1 Strona 1
2 Strona 2
3 Strona 3
4 Strona 4
5 Strona 5
6 Strona 6
7 Strona 7
8 Strona 8
9 Strona 9
10 Strona 10
11 Strona 11
12 Strona 12
13 Strona 13
14 Strona 14
15 Strona 15
16 Strona 16
17 Strona 17
18 Strona 18
19 Strona 19
20 Strona 20
21 Strona 21
22 Strona 22
23 Strona 23
24 Strona 24
25 Strona 25
26 Strona 26
27 Strona 27
28 Strona 28
29 Strona 29
Strona: / 29

Spis treści:

  • Strona 20 – OSTRZE
  • Strona 21 – SPECYFIKACJE TECHNICZNE
  • Strona 22 – ELEKTRONICZNY PULPIT STEROWANIA
  • Strona 23 – ELEKTRONICZNA TABLICA PRZYCISKOWA
  • Strona 25 – FILTRY; INSTRUKCJE WYJMOWANIA I WYMIANY; GLEM DRZEWNYM; WIETLENIE; MONTA; REFLEKTOR PUNKTOWY
  • Strona 26 – OBS
  • Strona 27 – GWARANCJA; INSTRUKCJE MOCOWANIA, OKAPY KUCHENNE ZE; INSTRUKCJE MONTA
Ładowanie instrukcji

89

Square halogen light

2. LAMPA JARZENIOWA

Wymiana lampy jarzeniowej:

a) Od

łą

czy

ć

urz

ą

dzenie od sieci;

b) Odkr

ę

ci

ć

wkr

ę

ty mocuj

ą

ce i zdj

ąć

p

ł

yt

ę

doln

ą

;

c) Wyj

ąć

lamp

ę

jarzeniow

ą

, obracaj

ą

c o 90o i wymieni

ć

j

ą

na tak

ą

sam

ą

(8W – 13W – 21W –

28W, odpowiednio do modelu);

d) Pod

łą

czy

ć

urz

ą

dzenie do sieci.

3.

Ż

ARÓWKA LED

W tym przypadku, okap wyposa

ż

ony jest w o

ś

wietlenie na

ż

arówki LED o wysokiej

wydajno

ś

ci, niskim zapotrzebowaniu na pr

ą

d i d

ł

ugotrwa

ł

e w warunkach normalnego fun-

kcjonowania.

OBS

Ł

UGA KONSERWACYJNA I CZYSZCZENIE

OBS

Ł

UGA KONSERWACYJNA I CZYSZCZENIE

L

Ci

ą

g

ł

a obs

ł

uga konserwacyjna zapewnia prawid

ł

owe dzia

ł

anie i wydajno

ść

urz

ą

dzenia przez

d

ł

ugi czas. Nale

ż

y zwraca

ć

szczególn

ą

uwag

ę

na metalowe filtry zatrzymuj

ą

ce t

ł

uszcz i filtry z

w

ę

glem drzewnym. Cz

ę

ste czyszczenie filtrów i ich mocowa

ń

zapewni,

ż

e t

ł

uszcze nie b

ę

d

ą

si

ę

gromadzi

ć

w okapie, co powodowa

ł

by zagro

ż

enie po

ż

arem.

1. METALOWE FILTRY ZATRZYMUJ

Ą

CE T

Ł

USZCZ

Zatrzymuj

ą

one cz

ą

stki t

ł

uszczu zawieszone w powietrzu, a wi

ę

c powinny by

ć

czyszczone co

miesi

ą

c w gor

ą

cej wodzie z detergentem, bez ich wyginania.

W celu wyj

ę

cia i wymiany filtrów, post

ę

powa

ć

zgodnie z instrukcjami w punkcie H1. Ta operacja

powinna by

ć

przeprowadzana regularnie. Filtry metalowe mog

ą

by

ć

myte w zmywarce do

naczy

ń

.

2. FILTRY Z W

Ę

GLEM AKTYWNYM

Ich zadaniem jest przechwytywanie zapachów w strumieniu przep

ł

ywaj

ą

cego przez nie

powietrza. Powietrze oczyszczone poprzez przej

ś

cie przez kolejne filtry wraca do otocze-

nia kuchni.

Filtry

w

ę

glowe okapu mo

ż

na ponownie uaktywni

ć

przez mycie w zmywarce stosuj

ą

c

normalny

ś

rodek myj

ą

cy w temperaturze maks. 65°C i najlepiej bez naczy

ń

. Po umyciu

uaktywni

ć

filtr w piekarniku, w temperaturze 100° C, przez 30 minut.

Maksymalna

trwa

ł

o

ść

filtra z dopuszczaln

ą

skuteczno

ś

ci

ą

wynosi 2/3 lata z maksymaln

ą

liczb

ą

10 cykli mycia w ci

ą

gu roku.

3. CZYSZCZENIE ZEWN

Ę

TRZNEJ POWIERZCHNI URZ

Ą

DZENIA

Zaleca

si

ę

czyszczenie zewn

ę

trznych powierzchni okapów przynajmniej co 15 dni, aby nie

dopu

ś

ci

ć

do trawienia stalowych powierzchni przez substancje oleiste, czy t

ł

uste.

Zewn

ę

trzna powierzchnia okapu kuchennego powinna by

ć

czyszczona wilgotn

ą

szmatk

ą

i

oboj

ę

tnym p

ł

ynnym detergentem lub alkoholem denaturowanym.

W przypadku wyko

ń

czenia odpornego na

ś

lady palców (fasteel), czy

ś

ci

ć

tylko wod

ą

i oboj

ę

tnym

myd

ł

em, mi

ę

kk

ą

szmatk

ą

, p

ł

uka

ć

i dok

ł

adnie wyciera

ć

do sucha. Nie u

ż

ywa

ć

produktów,

które zawieraj

ą

substancje

ś

cierne, ostrych

ś

cierek lub

ś

cierek specjalnie przeznaczonych do

czyszczenia stali. U

ż

ywanie substancji

ś

ciernych lub ostrych

ś

cierek nieuchronnie uszkodzi

P

olska

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 20 - OSTRZE

83 PL INSTRUKCJA OBS Ł UGI INSTRUKCJA OBS Ł UGI OSTRZE Ż ENIA OSTRZE Ż ENIA A Ta instrukcja obs ł ugi musi by ć przechowywana razem z urz ą dzeniem w celu przysz ł ego wykorzystywania. Je ż eli urz ą dzenie jest sprzedawane lub przesy ł ane innym stronom, sprawdzi ć , czy wraz z nim przekazywana jes...

Strona 21 - SPECYFIKACJE TECHNICZNE

84 wewn ą trz okapu kuchennego. Pod okapem kuchennym nigdy nie gotowa ć na „otwartych” p ł omieniach. Sprawdza ć frytkownice podczas ich u ż ytkowania: przegrzany olej mo ż e by ć palny. - Gdy okap kuchenny jest u ż ywany jednocze ś nie z urz ą dzeniami spalaj ą cymi gaz lub inne paliwa, upewni ć si...

Strona 22 - ELEKTRONICZNY PULPIT STEROWANIA

85 POD ŁĄ CZENIA ELEKTRYCZNE POD ŁĄ CZENIA ELEKTRYCZNE D (Rozdzia ł zarezerwowany dla wykwalifikowanych instalatorów). OSTRZE Ż ENIE! Przed wykonywaniem jakichkolwiek prac wewn ą trz okapu kuchennego, od łą czy ć urz ą dzenie od zasilania sieciowego. Sprawdzi ć , czy przewody wewn ą trz okapu kuchen...

Inne modele okapy Falmec

Wszystkie okapy Falmec