Electrolux EMS17006OX - Instrukcja obsługi - Strona 18

Spis treści:
- Strona 3 – SpIS TrEścI; Odwiedź naszą witrynę internetową, aby uzyskać:; OBSŁUGA KLIENTA
- Strona 4 – WAżNE INfOrMAcJE DOT ycZącE BEZpIEcZEńST WA
- Strona 5 – Unikanie porażenia prądem
- Strona 6 – Unikanie eksplozji i nagłego wrzenia; Unikanie oparzeń
- Strona 7 – Inne ostrzeżenia
- Strona 8 – prZEGLąD UrZąDZENIA; KUchENKA MIKrOfALOWA I AKcESOrIA
- Strona 9 – prZED rOZpOcZęcIEM KOrZySTANIA; TryB EKONOMIcZNy
- Strona 11 – OBSŁUGA KUchENKI MIKrOfALOWEJ; pOrADy DOT ycZącE GOTOWANIA W KUchENcE MIKrOfALOWEJ; Charakterystyka potraw
- Strona 12 – Pojemnik; Czas gotowania; ręcZNE rOZMrAżANIE
- Strona 13 – pOZIOMU MOcy KUchENKI; Zalecane użycie
- Strona 14 – TIMEr KUchENNy; DODAWANIE 30 SEKUND; Bezpośrednie uruchomienie; pLUS I MINUS
- Strona 15 – Automatycznego Gotowanie; Potrawa
- Strona 16 – Automatyczne Rozmrażanie
- Strona 17 – TABELA prOGrAMóW; TABELA fUNKcJI AUTOMAT ycZNEGO GOTOWANIA I AUTOMAT ycZNEGO
- Strona 19 – prZEpISy DLA fUNKcJI AUTOMAT ycZNEGO GOTOWANIA; Filet rybny w pikantnym sosie; Filet rybny w sosie curry; OBNIżONy pOZIOM MOcy
- Strona 20 – Rozmrażania; Używane skróty; TABELA GOTOWANIA; Podgrzewanie potraw i napojów; Metoda
- Strona 21 – Rozmrażanie i gotowanie; prZEpISy; Zupa grzybowa
- Strona 22 – Filety z soli; Ratatouille; Lasagne
- Strona 23 – Gulasz z cielęciny po szwajcarsku
- Strona 24 – KONSErWAcJA I cZySZcZENIE; Obudowę kuchenki można; Panel sterowania; W celu wyczyszczenia
- Strona 25 – We wnętrzu kuchenki nie; Drzwiczki; Nie należy
- Strona 26 – Problem
- Strona 27 – MONTAż; Kuchenkę mikrofalową można zamontować w pozycji A, B,; Pozycja Wymiary wnęki; Wymiary w mm; MONTAż UrZąDZENIA
- Strona 28 – bezpośrednio
- Strona 29 – MATErIAŁy OpAKOWANIOWE; INfOrMAcJE DOT ycZącE OchrONy śrODOWISKA
- Strona 30 – WArUNKI GWArANcyJNE
www.electrolux.com
46
Automatycznego
rozmrażanie
Waga (Jednostka
Zmiany)/Naczynia
Przycisk
Procedura
Mięso/ryba/drób
(całe ryby, steki rybne,
filety rybne, udka kurze,
piersi kurze, mięso
mielone, stek, kotlety,
burgery, kiełbaski)
0,2 – 0,8 kg (100 g)
Naczynie do tarty
•
Włóż potrawę do naczynia do tarty na środku
podstawy obrotowej.
•
po wyemitowaniu sygnału dźwiękowego
odwróć, zmień ułożenie i rozdziel potrawę.
Zasłoń cienkie kawałki i ciepłe miejsca folią
aluminiową.
•
po rozmrożeniu zawiń potrawę w folię na 15-
45 minut, aż do całkowitego rozmrożenia.
•
Mięso mielone: po wyemitowaniu sygnału
dźwiękowego odwróć potrawę. W razie
potrzeby wyjmij rozmrożone części.
Nieodpowiednie dla całego kurczaka.
chleb
0,1 – 1,0 kg (100 g)
Naczynie do tarty
•
rozmieść potrawę w naczyniu do tarty
ustawionym na środku podstawy obrotowej.
W przypadku wagi 1,0 kg umieść potrawę
bezpośrednio na podstawie obrotowej.
•
po wyemitowaniu sygnału dźwiękowego
odwróć, zmień ułożenie potrawy i wyjmij
rozmrożone kawałki.
•
po odmrożeniu przykryj potrawę folią
aluminiową i pozostaw na 5–15 min, aż do
całkowitego rozmrożenia.
•
Należy wprowadzić tylko masę potrawy. Nie
należy dodawać masy naczynia.
•
W przypadku potraw ważących więcej lub
mniej niż podano w tabeli funkcji
automatycznego gotowania i automatycznego
rozmrażania należy wybrać ustawienia ręcznie.
•
Temperatura końcowa będzie różna w
zależności od temperatury początkowej. po
ugotowaniu należy sprawdzić, czy z potrawy
wydostaje się ciepło.
•
Jeżeli wymagane będzie wykonanie czynności
(np. odwrócenie potrawy), kuchenka zatrzyma
się, wyemituje sygnał dźwiękowy, a na
wyświetlaczu będzie migać wartość i ikona
pozostałego czasu gotowania. Aby
kontynuować gotowanie, włączyć się
STArT/+30.
•
po użyciu trybu gotowania mikrofalami może
włączyć się wentylator.
Automatyczne rozmrażanie
•
Steki i kotlety należy rozmrażać w jednej
warstwie.
•
Mięso mielone należy zamrażać w cienkich
warstwach.
•
po odwróceniu potrawy należy zasłonić
rozmrożone części małymi, płaskimi kawałkami
folii aluminiowej.
•
Drób należy przygotować zaraz po
rozmrożeniu.
potrawy schłodzone są gotowane od 5
o
c, potrawy mrożone są gotowane od -18
o
c.
x1
x2
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
POLSKI 31 SpIS TrEścI Z MyśLą O TOBIE WAżNE INfOrMAcJE DOT ycZącE BEZpIEcZEńST WA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32prZEGLąD UrZąDZENIA . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ...
www.electrolux.com 32 Unikanie zagrożenia pożarowego podczas pracy nie należy pozostawiać kuchenkimikrofalowej bez nadzoru. Ustawienie zbyt wysokiej mocy lub zbyt długichczasów gotowania może spowodowaćprzegrzanie żywności i doprowadzić do pożaru.Gniazdo elektryczne musi być łatwo dostępne, abyw syt...
POLSKI 33 zamykają się prawidłowo oraz nie są wygięte lub skrzywione. b) Zawiasy i zatrzaski drzwiczek: należy sprawdzić, czy nie są uszkodzone ani poluzowane. c) Uszczelki drzwi i powierzchnie uszczelniające: należy sprawdzić, czy nie są uszkodzone. d) Wnętrze kuchenki i powierzchnia drzwiczek: nal...
Inne modele kuchenki mikrofalowe Electrolux
-
Electrolux EMS 2105 S
-
Electrolux EMS 26204 OK
-
Electrolux EMS 2840 S
-
Electrolux EMS21400S
-
Electrolux EMS26204
-
Electrolux EMS26204OX
-
Electrolux EMS30400OX
-
Electrolux LMS4253TMX