Praktyczne wskazówki - Electrolux EMS 2105 S - Instrukcja obsługi - Strona 15

Electrolux EMS 2105 S
Strona 1
1 Strona 1
2 Strona 2
3 Strona 3
4 Strona 4
5 Strona 5
6 Strona 6
7 Strona 7
8 Strona 8
9 Strona 9
10 Strona 10
11 Strona 11
12 Strona 12
13 Strona 13
14 Strona 14
15 Strona 15
16 Strona 16
17 Strona 17
18 Strona 18
19 Strona 19
20 Strona 20
21 Strona 21
22 Strona 22
23 Strona 23
24 Strona 24
25 Strona 25
26 Strona 26
27 Strona 27
Strona: / 27

Spis treści:

  • Strona 5 – 6 electrolux; Spis tre; Wskazówki bezpiecze; Gwarancja Europejska
  • Strona 6 – electrolux 67; ęś
  • Strona 9 – 0 electrolux; Tabela naczy; odpowiednie pojemniki i materia; folia mo
  • Strona 11 – 2 electrolux; Podstawa obrotowa / talerz; Talerz obrotowy wykonany ze specjalnego; Nie; ść; talerza w poło; Zarówno talerz, jak i jego podstawa
  • Strona 12 – electrolux 73; Ustawienie zegara; ąć
  • Strona 13 – Gotowanie mikrofalowe; odpowiedni poziom nagrzewania.; Szybki start; pozwala na; czeniu gotowania wcisn; Tabela ustawie; Poziom mocy; Utrzymywanie w cieple
  • Strona 14 – podczas fazy „odczekania”.
  • Strona 15 – Praktyczne wskazówki
  • Strona 16 – electrolux 77; Konserwacja i czyszczenie
  • Strona 17 – 8 electrolux; Dane techniczne
  • Strona 18 – Instalacja; To urz
  • Strona 20 – electrolux 81; Symbol
Ładowanie instrukcji

76 electrolux

Praktyczne wskazówki

Kuchni

ę

nale

ż

y utrzymywa

ć

w czysto

ś

ci

wyciera

ć

po ka

ż

dym u

ż

yciu (tak

ż

e

podstaw

ę

obrotow

ą

i

we

wn

ę

trzn

ą

stron

ę

drzwi).

Do gotowania mikrofalowego u

ż

ywa

ć

okr

ą

głych lub owalnych naczy

ń

z

pokrywkami.

Nie u

ż

ywa

ć

naczy

ń

metalowych lub z

metalowymi elementami. Niektóre

rodzaje naczy

ń

lub opakowa

ń

plastikowych mog

ą

si

ę

stopi

ć

podczas

gotowania w kuchni mikrofalowej.

Produkty nale

ż

y przykry

ć

podczas

gotowania. U

ż

y

ć

szklanej pokrywki lub

talerza.

Chleb mo

ż

na rozmra

ż

a

ć

na papierowym

r

ę

czniku.

Je

ż

eli mro

ż

onki s

ą

podgrzewane w

swoich oryginalnych opakowaniach,

nale

ż

y je otworzy

ć

. Opakowania z

elementami metalo

wymi mog

ą

by

ć

umieszczane w kuchni mikrofalowej tylko

wtedy, gdy ich producent

ż

ywno

ś

ci to

zalecił. Zdj

ąć

m

etalowe klipsy.

Delikatne kawałki np. skrzydełka lub

ż

ki kurczaka nale

ż

y okry

ć

kawałkami

folii aluminiowej, aby unikn

ąć

przegrzania

lub spalenia.

P

rodukty posiadaj

ą

ce nieporowat

ą

skór

ę

b

ą

d

ź

powłok

ę

(takie jak: jabłka, zie

mniaki,

w

ą

tróbki drobiowe,

ż

ółtka jaj, kiełbaski)

wymagaj

ą

wcze

ś

niejszego nakłucia

zewn

ę

trznej warstwy, aby zapobiec

tworzeniu si

ę

pary lub ewentualnemu

poparzeniu.

Nie gotowa

ć

jaj, gdy

ż

mog

ą

eks

plodowa

ć

!

Wi

ę

ksze kawałki

ż

ywno

ś

ci umieszcza

ć

po zewn

ę

trznej stronie naczynia. Stara

ć

si

ę

gotowa

ć

ż

ywno

ść

porcjowan

ą

w

mniejsze kawałki.

Ż

ywno

ść

układa

ć

na

ś

rodku talerza obrotowego.

Ż

ywno

ść

b

ę

dzie ugotowana

równomiernie, je

ż

eli b

ę

dzie obracana lub

mieszana podczas gotowania.

Nale

ż

y nieco skraca

ć

czas przygotowania

potrawy wskazany przez producenta, aby

unikn

ąć

rozgotowania. Im wi

ę

ksze

kawałki

ż

ywno

ś

ci, tym dłu

ż

szy czas jest

czas ich gotowania.

Do gotowania warzyw nale

ż

y dodawa

ć

jak najmniejsze ilo

ś

ci wody (lub gotowa

ć

bez wody).

U

ż

ywa

ć

mniej soli i innych przypraw, ni

ż

w przypadku gotowania tradycyjnego.

Ż

ywno

ść

przyprawia

ć

po wyj

ę

ciu z kuchni

mikrofalowej.

Po zako

ń

czeniu gotowania nale

ż

y

zachowa

ć

„czas odczekania”, aby

potrawy

były równomiernie ugot

owane.

Po wyj

ę

ciu z kuchni potrawy sprawdzi

ć

,

czy jest ju

ż

wystarczaj

ą

co gor

ą

ca

(ugotowana równomiernie).

Przy wyjmowaniu naczy

ń

i potraw z

kuchni nale

ż

y zawsze u

ż

ywa

ć

r

ę

kawic

ochronnych.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 5 - 6 electrolux; Spis tre; Wskazówki bezpiecze; Gwarancja Europejska

66 electrolux Spis tre ś ci Wskazówki bezpiecze ń stwa 67 Obsługa kuchni mikrofalowej 71 Podstawa obrotowa / talerz 72 Ustawienie zegara 73 Gotowanie mikrofalowe 74 Praktyczne wskazówki 76 Konserwacja i czyszczenie 77 Dane techniczne 78 Instalacja 79 Weee 81 Gwarancja Europejska 81 Service 128

Strona 6 - electrolux 67; ęś

electrolux 67 Wskazówki bezpiecze ń stwa • Wbudowany przeł ą cznik blokuj ą cy zabe zpiecza kuchni ę mikrofalow ą przed uruchomieniem przy otwartych drzwiach. • Nie nale ż y manipulowa ć przy drzwiach ani wł ą cza ć kuchni, kiedy drzwi s ą otwar te. Mo ż e to narazi ć obsługuj ą cego na oddziaływani...

Strona 9 - 0 electrolux; Tabela naczy; odpowiednie pojemniki i materia; folia mo

70 electrolux Tabela naczy ń Do gotowania w kuchni mikrofalowej mo ż ecie Pa ń stwo stosowa ć ró ż norodne nacz ynia. Dla Waszego bezpiecze ń stwa oraz dla zapobiegania zniszczeniu naczy ń i kuc h ni nale ż y wybra ć odpowiednie pojemniki i materia ły. Poni ż sza lista pozwoli Pa ń stwu zapozna ć si...

Inne modele kuchenki mikrofalowe Electrolux