Na tacce ociekowej znajdują się kawałki zmielonej kawy.; NAPOJE - KRUPS EA875E10 - Instrukcja obsługi - Strona 39

KRUPS EA875E10 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 45
Ładowanie instrukcji

217

FR

NL

NO

FI

IT

EL

SK

UK

BG

DE

EN

DA

SV

ES

PT

CS

HU

RU

RO

HR

PL

5 MINUT lub zapoznaj się z przechowywanym w urządzeniu samouczkiem pt. „Czyszczenie dyszy do mleka”.

2. Z urządzenia nie wydobywa się para.

a. Jeśli podczas pierwszego użycia cyklu pary z urządzenia nie wydostaje się para:

Sprawdź, czy otwór w końcówce nie jest zatkany. Patrz punkt powyżej: „Dysza pary urządzenia wydaje się być częściowo lub

całkowicie zatkana”.

Wykonaj następujący proces tylko jeden raz:

Opróżnij pojemnik na wodę i tymczasowo wyjmij wkład systemu Claris Aqua Filter. Napełnij pojemnik wodą mineralną
o wysokim stężeniu wapnia (> 100 mg/L) i wykonaj pod rząd kilka cykli pary (5–10 cykli) w pojemniku do momentu
uzyskania ciągłego strumienia pary. Włóż wkład z powrotem do pojemnika.

b. Dysza pary pracowała już wcześniej:

Sprawdź, czy otwór w końcówce nie jest zatkany. Patrz punkt powyżej: „Dysza pary urządzenia wydaje się być częściowo lub

całkowicie zatkana”.

Jeśli po wykonaniu powyższych czynności dysza pary nadal nie działa, skontaktuj się z działem obsługi klienta firmy KRUPS.

3. Z kratki tacki ociekowej uchodzi para.

W zależności od rodzaju przyrządzanego przepisu z kratki tacki ociekowej może wydostawać się para.

4. Pod pokrywką pojemnika na ziarna kawy pojawia się para.

Sprawdź, czy lejek tabletki do czyszczenia pod pokrywą (L) jest zamknięty.

KONSERWACJA

1. Urządzenie nie informuje o potrzebie usuwania kamienia.

Cykl usuwania kamienia jest wymagany po przygotowaniu dużej liczby napojów mlecznych lub napojów na bazie gorącej

wody. W przypadku parzenia samej kawy usuwanie kamienia nie będzie wymagane zbyt często.

2. Na tacce ociekowej znajdują się kawałki zmielonej kawy.

Do tacki ociekowej może dostać się niewielka ilość zmielonej kawy. Urządzenie zostało zaprojektowane w taki sposób, aby

usuwać nadmiar zmielonej kawy, a obszar perkolacji był czysty.

3. Intuicyjny wskaźnik świetlny świeci się po opróżnieniu pojemnika na fusy kawowe.

Ponownie zamontuj pojemnik na fusy kawowe.

4. Po napełnieniu pojemnika zbiornika na wodę intuicyjny wskaźnik świetlny pozostaje włączony.

Sprawdź, czy pojemnik jest prawidłowo umieszczony w urządzeniu.

Pływaki na dnie zbiornika muszą poruszać się swobodnie. W razie potrzeby wyjmij i sprawdź pływaki.

NAPOJE

1. Kawa przepływa zbyt wolno.

Przekręć przycisk regulacji stopnia zmielenia ziaren w prawo, aby uzyskać grubsze zmielenie (w zależności od rodzaju użytej

kawy).

Wykonaj co najmniej jeden cykl płukania.

Wymień wkład systemu Claris Aqua Filter.

2. Kawa jest zbyt lekka lub nie ma wystarczająco mocnego aromatu.

Sprawdź, czy pojemnik na ziarna kawy zawiera kawę oraz czy kawa przemieszcza się w nim prawidłowo.

Unikaj używania kawy oleistej, karmelizowanej lub aromatyzowanej, która może być nieprawidłowo wciągana do

urządzenia.

Zmniejsz objętość przygotowanych napojów i zwiększ moc kawy za pomocą funkcji mocy kawy. Aby uzyskać drobniejsze

zmielenie kawy, obróć przycisk regulacji stopnia zmielenia ziaren w lewo. Przygotuj napój w dwóch cyklach, korzystając z
funkcji dwóch filiżanek.

3. Espresso lub kawa nie są wystarczająco ciepłe.

Zwiększ temperaturę kawy w ustawieniach urządzenia. Podgrzej filiżankę, płucząc ją w gorącej wodzie przed

przygotowaniem napoju.

Przed rozpoczęciem parzenia kawy przepłucz moduł przyrządzania kawy. Funkcję płukania kawy po uruchomieniu

urządzenia można włączyć w ustawieniach/Automatyczne płukanie.

4. Czysta woda przepływa przez dysze do kawy przed przyrządzeniem każdej kawy.

Na początku przepisu przeprowadzana jest wstępna infuzja kawy, która może powodować przepływ niewielkiej ilości wody

z dysz do kawy.

Jeśli jeden z problemów przedstawionych w tabeli nadal występuje, skontaktuj się z działem obsługi klienta firmy KRUPS.

!

Ważne: Producent:

SAS GSM
Rue Saint-Léonard F-53104 Mayenne
Francja

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)