Ustawienia temperatury - Candy CID30/G3 - Instrukcja obsługi - Strona 23

Candy CID30/G3
Strona 1
1 Strona 1
2 Strona 2
3 Strona 3
4 Strona 4
5 Strona 5
6 Strona 6
7 Strona 7
8 Strona 8
9 Strona 9
10 Strona 10
11 Strona 11
12 Strona 12
13 Strona 13
14 Strona 14
15 Strona 15
16 Strona 16
17 Strona 17
18 Strona 18
19 Strona 19
20 Strona 20
21 Strona 21
22 Strona 22
23 Strona 23
24 Strona 24
25 Strona 25
26 Strona 26
27 Strona 27
28 Strona 28
29 Strona 29
30 Strona 30
31 Strona 31
32 Strona 32
33 Strona 33
34 Strona 34
35 Strona 35
36 Strona 36
37 Strona 37
Strona: / 37

Spis treści:

  • Strona 9 – Ostrzeżenia; skaleczenia
  • Strona 12 – Gratulujemy
  • Strona 14 – Korzystanie z przycisków dotykowych
  • Strona 15 – Rozpoczęcie
  • Strona 17 – LUB
  • Strona 18 – Zabezpieczenie przed przegrzaniem
  • Strona 19 – Korzystanie z czasomierza; Używanie
  • Strona 22 – Wskazówki dotyczące
  • Strona 23 – Ustawienia temperatury
  • Strona 24 – Zalecenie; Czyszczenie i konserwacja
  • Strona 25 – Wskazówki i podpowiedzi
  • Strona 27 – Płyta
  • Strona 28 – Montaż; Dobór
  • Strona 30 – Przed rozmieszczeniem uchwytów
Ładowanie instrukcji

PL-16

Taki sposób gotowania jest kluczowy przy przygotowywaniu znakomitych zup
i duszeniu

mięsa,

ponieważ

pozwala na uzyskanie aromatu bez nadmiernego

rozgotowania składników. Poniżej temperatury wrzenia powinieneś gotować

także

sosy na bazie jajek i

zagęszczane

mąką.

Niektóre potrawy, w tym gotowanie

ryżu

metodą

absorpcji,

mogą

wymagać

ustawienia wyższego niż najniższe, aby zapewnić właściwe ugotowanie

potrawy w zalecanym czasie.

Smażenie

steków

Aby

usmażyć

soczyste i smakowite steki:

1.

Przed

rozpoczęciem

smażenia

pozostaw

mięso

w temperaturze pokojowej

przez

około

20 minut.

2.

Rozgrzej

patelnię

z grubym dnem.

3.

Natrzyj obie strony steku olejem. Nalej

małą

ilość

oleju na

rozgrzaną

patelnię

i

połóż

mięso

na patelni.

4.

Podczas smażenia obróć stek tylko raz. Dokładny czas smażenia zależy od

grubości

steku i

żądanego

poziomu

wysmażenia.

Czas ten wynosi od

około

2

do 8 minut na każdą stronę. Naciśnij stek, aby sprawdzić, jak jest

wysmażony

im jest twardszy, tym jest lepiej

wysmażony.

5.

Przed podaniem pozostaw stek na ogrzanym talerzu przez kilka minut, aby

się

rozluźnił

i

nabrał miękkości.

Smażenie

na sposób

chiński

(krótkie, z intensywnym mieszaniem)

1.

Wybierz

patelnię

z

płaskim

dnem lub

dużą

patelnię,

przeznaczoną

do

płyt

indukcyjnych.
2.

Przygotuj składniki i sprzęt. Smażenie na sposób chiński powinno być

krótkie.

Jeżeli

masz do

usmażenia

duże

ilości

składników,

podziel je na mniejsze

porcje.
3.

Krótko podgrzej

wstępnie

patelnię

i nalej dwie

łyżki

oleju.

4.

Najpierw

usmaż

mięso,

odłóż

na bok i trzymaj w cieple.

5.

Usmaż

warzywa. Gdy

będą

gorące,

ale dalej chrupkie, zmniejsz ustawienie

temperatury, dodaj

mięso

i sos.

6.

Delikatnie zamieszaj

składniki,

aby

dokładnie

się

nagrzały.

7.

Podawaj od razu.

Ustawienia temperatury

Poniższe

ustawienia

mają

charakter wskazówkowy.

Dokładne

ustawienie

zależy

od wielu czynników, w tym garnków i

ilości

przygotowywanego jedzenia.

Eksperymentuj z

płytą

grzewczą,

aby

znaleźć

ustawienie, które

będzie

Ci

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 9 - Ostrzeżenia; skaleczenia

PL-2 W związku z umieszczeniem znaku CE na produkcie, na własną odpowiedzialność deklarujemy zgodność produktu z wymogami prawnymi dotyczącymi bezpieczeństwa, zdrowia i środowiska obowiązującymi we Wspólnocie Europejskiej. Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa Twoje bezpieczeństwo jest dla nas ważne....

Strona 12 - Gratulujemy

PL-5 zakwaterowania; - punktach oferujących noclegi ze śniadaniem. •Płyta może być używana przez dzieci powyżej 8 roku życia oraz osoby o ograniczonych możliwościach fizycznych lub umysłowych bądź niemające doświadczenia i wiedzy w zakresie obsługi płyty wyłącznie pod nadzorem lub po przeszkoleniu w...

Strona 14 - Korzystanie z przycisków dotykowych

PL-7 wa wody. Szukaj żelazny garnek obwód magnetyczny indukcyjna płyta szklana cewka indukcyjna prąd indukowany • Używaj wyłącznie garnków z dnem przeznaczonym do gotowania indukcyjnego. symbolu indukcji na opakowaniu lub dnie garnka. się jedynie dlatego, że nagrzewa się garnek. Przed rozpoczęciem u...

Inne modele płyty grzewcze Candy

Wszystkie płyty grzewcze Candy