Ustawienia temperatury - Candy CID30/G3 - Instrukcja obsługi - Strona 23

Płyta grzewcza Candy CID30/G3 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 9 – Ostrzeżenia; skaleczenia
- Strona 12 – Gratulujemy
- Strona 14 – Korzystanie z przycisków dotykowych
- Strona 15 – Rozpoczęcie
- Strona 17 – LUB
- Strona 18 – Zabezpieczenie przed przegrzaniem
- Strona 19 – Korzystanie z czasomierza; Używanie
- Strona 22 – Wskazówki dotyczące
- Strona 23 – Ustawienia temperatury
- Strona 24 – Zalecenie; Czyszczenie i konserwacja
- Strona 25 – Wskazówki i podpowiedzi
- Strona 27 – Płyta
- Strona 28 – Montaż; Dobór
- Strona 30 – Przed rozmieszczeniem uchwytów
PL-16
Taki sposób gotowania jest kluczowy przy przygotowywaniu znakomitych zup
i duszeniu
mięsa,
ponieważ
pozwala na uzyskanie aromatu bez nadmiernego
rozgotowania składników. Poniżej temperatury wrzenia powinieneś gotować
także
sosy na bazie jajek i
zagęszczane
mąką.
•
Niektóre potrawy, w tym gotowanie
ryżu
metodą
absorpcji,
mogą
wymagać
ustawienia wyższego niż najniższe, aby zapewnić właściwe ugotowanie
potrawy w zalecanym czasie.
Smażenie
steków
Aby
usmażyć
soczyste i smakowite steki:
1.
Przed
rozpoczęciem
smażenia
pozostaw
mięso
w temperaturze pokojowej
przez
około
20 minut.
2.
Rozgrzej
patelnię
z grubym dnem.
3.
Natrzyj obie strony steku olejem. Nalej
małą
ilość
oleju na
rozgrzaną
patelnię
i
połóż
mięso
na patelni.
4.
Podczas smażenia obróć stek tylko raz. Dokładny czas smażenia zależy od
grubości
steku i
żądanego
poziomu
wysmażenia.
Czas ten wynosi od
około
2
do 8 minut na każdą stronę. Naciśnij stek, aby sprawdzić, jak jest
wysmażony
–
im jest twardszy, tym jest lepiej
wysmażony.
5.
Przed podaniem pozostaw stek na ogrzanym talerzu przez kilka minut, aby
się
rozluźnił
i
nabrał miękkości.
Smażenie
na sposób
chiński
(krótkie, z intensywnym mieszaniem)
1.
Wybierz
patelnię
z
płaskim
dnem lub
dużą
patelnię,
przeznaczoną
do
płyt
indukcyjnych.
2.
Przygotuj składniki i sprzęt. Smażenie na sposób chiński powinno być
krótkie.
Jeżeli
masz do
usmażenia
duże
ilości
składników,
podziel je na mniejsze
porcje.
3.
Krótko podgrzej
wstępnie
patelnię
i nalej dwie
łyżki
oleju.
4.
Najpierw
usmaż
mięso,
odłóż
na bok i trzymaj w cieple.
5.
Usmaż
warzywa. Gdy
będą
gorące,
ale dalej chrupkie, zmniejsz ustawienie
temperatury, dodaj
mięso
i sos.
6.
Delikatnie zamieszaj
składniki,
aby
dokładnie
się
nagrzały.
7.
Podawaj od razu.
Ustawienia temperatury
Poniższe
ustawienia
mają
charakter wskazówkowy.
Dokładne
ustawienie
zależy
od wielu czynników, w tym garnków i
ilości
przygotowywanego jedzenia.
Eksperymentuj z
płytą
grzewczą,
aby
znaleźć
ustawienie, które
będzie
Ci
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
PL-2 W związku z umieszczeniem znaku CE na produkcie, na własną odpowiedzialność deklarujemy zgodność produktu z wymogami prawnymi dotyczącymi bezpieczeństwa, zdrowia i środowiska obowiązującymi we Wspólnocie Europejskiej. Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa Twoje bezpieczeństwo jest dla...
PL-5 zakwaterowania; - punktach oferujących noclegi ze śniadaniem. •Płyta może być używana przez dzieci powyżej 8 roku życia oraz osoby o ograniczonych możliwościach fizycznych lub umysłowych bądź niemające doświadczenia i wiedzy w zakresie obsługi płyty wyłącznie pod nadzorem lub po przeszkol...
PL-7 wa wody. Szukaj żelazny garnek obwód magnetyczny indukcyjna płyta szklana cewka indukcyjna prąd indukowany • Używaj wyłącznie garnków z dnem przeznaczonym do gotowania indukcyjnego. symbolu indukcji na opakowaniu lub dnie garnka. się jedynie dlatego, że nagrzewa się garnek. Przed rozpoc...
Inne modele płyty grzewcze Candy
-
Candy C 1640 IBDC
-
Candy CDI 30
-
Candy CFX 64 JV
-
Candy CFX 64 P
-
Candy CFX 74 P
-
Candy CFX 75 P
-
Candy CH 630 C/1
-
Candy CH 633 X
-
Candy CH 64 C
-
Candy CH 64 C/2