Bosch PKN675DP1D - Instrukcja obsługi - Strona 9

Bosch PKN675DP1D

Płyta grzewcza Bosch PKN675DP1D – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

Podstawowy sposób obsługi

 pl

9

5.7 Wyłączanie pola grzewczego

Po upływie ok. 10 sekund od wyłączenia pola grzew-
czego pojawia się wskaźnik ciepła resztkowego.

1.

Wybrać pole grzewcze przy użyciu ​⁠.

2.

W strefie ustawień wybrać 0.

5.8 Zalecane ustawienia przy gotowaniu

W tym miejscu dostępny jest przegląd różnych potraw i
dostosowanych do nich stopni mocy grzania.
Czas gotowania może być różny w zależności od ro-
dzaju, wagi, grubości i jakości potraw. Stopień mocy
dogotowywania jest zależny od używanego naczynia do
gotowania.

Wskazówki dotyczące przygotowywania potraw

¡

Do podgotowania używać 9 stopnia mocy grzania.

¡

Gęste potrawy od czasu do czasu zamieszać.

¡

Artykuły wymagające mocnego obsmażenia lub wy-
dzielające podczas smażenia dużo płynu najlepiej
podsmażać w kilku małych porcjach.

¡

Porady dotyczące energooszczędnego gotowania.
→ 

Strona 6

Roztapianie

Potrawa

Stopień
mocy
grzania
dla dogo-
towywa-
nia

Dogoto-
wywanie
w minu-
tach

Czekolada, kuwertura

1-1,5

-

Masło, miód, żelatyna

1-2

-

Podgrzewanie lub utrzymywanie temperatury

Potrawa jednogarnkowa, np.
zupa z soczewicy

1-2

-

Mleko

1

1,5-2,5

-

Kiełbaski w wodzie

1

3-4

-

1

Przyrządzać potrawę w naczyniu bez pokrywki.

Rozmrażanie i podgrzewanie

Szpinak, mrożony

2,5-3,5

10-20

Gulasz, mrożony

2,5-3,5

20-30

Gotowanie na małym ogniu albo powolne
dogotowywanie

Kluski, knedle

1, 2

4,5-5,5

20-30

Ryby

1, 2

4-5

10-15

Biały sos, np. sos beszamelowy 1-2

3-6

Sosy ubijane, np. sos berneń-
ski, sos holenderski

3-4

8-12

1

Doprowadzić wodę do wrzenia przy zamkniętej po-
krywce.

2

Dogotować potrawę w naczyniu bez pokrywki.

Gotowanie, gotowanie na parze lub duszenie

Ryż z podwójną ilością wody

2-3

15-30

Ryż na mleku

1,5-2,5

35-45

Ziemniaki w mundurkach

4-5

25-30

Ziemniaki gotowane

4-5

15-25

Potrawy mączne, makarony

1, 2

6-7

6-10

Potrawa jednogarnkowa, zupa

3,5-4,5

15-60

Warzywa, świeże

2,5-3,5

10-20

Warzywa, mrożone

3,5-4,5

10-20

Potrawa w szybkowarze

4-5

-

1

Doprowadzić wodę do wrzenia przy zamkniętej po-
krywce.

2

Dogotować potrawę w naczyniu bez pokrywki.

Duszenie

Zrazy zawijane

4-5

50-60

Pieczeń duszona

4-5

60-100

Gulasz

2,5-3,5

50-60

Smażenie na małej ilości oleju

Smażyć potrawy bez pokrywki.

Sznycel, naturalny lub paniero-
wany

6-7

6-10

Sznycel, mrożony

6-7

8-12

Kotlety, naturalne lub
panierowane

1

6-7

8-12

Stek, grubość 3 cm

7-8

8-12

Kotlet mielony, grubość 3 cm

1

4,5-5,5

30-40

Hamburger, grubość 2 cm

1

6-7

10-20

Pierś drobiowa, grubość 2 cm

1

5-6

10-20

Pierś drobiowa, mrożona

1

5-6

10-30

Ryba lub filet rybny, naturalne

5-6

8-20

Ryba lub filet rybny, panierowa-
ne

6-7

8-20

Ryba lub filet rybny, panierowa-
ne i mrożone, np. paluszki ryb-
ne

6-7

8-12

Scampi, krewetki

7-8

4-10

Warzywa lub grzyby świeże,
podsmażanie

7-8

10-20

Warzywa lub mięso w paski na
sposób azjatycki

7,5-8,5

15-20

Potrawy z patelni, mrożone

6-7

6-10

Naleśniki

6-7

smażenie
ciągłe

Omlet

3,5-4,5

smażenie
ciągłe

Jaja sadzone

5-6

3-6

1

Kilkakrotnie obrócić potrawę.

Smażenie w głębokim tłuszczu

Smażyć w głębokim tłuszczu artykuły spożywcze por-
cjami po 150-200 g w 1-2 l oleju. Przygotowywać po-
trawy bez pokrywki.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - Spis treści; Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem

Bezpieczeństwo  pl 3 Więcej informacji na ten temat można znaleźć wcyfrowym podręczniku użytkownika. Spis treści 1 Bezpieczeństwo ...................................................  3 2 Wykluczanie szkód materialnych........................  5 3 Ochrona środowiska i oszczędność ................... ...

Strona 4 - Powierzchnia grzewcza bardzo się nagrzewa.

pl  Bezpieczeństwo 4 1.4 Bezpieczne użytkowanie OSTRZEŻENIE ‒ Ryzyko pożaru! Gotowanie na tłuszczu lub oleju na płyciegrzewczej bez nadzoru może być niebezpiecz-ne i prowadzić do pożaru. ▶ Nigdy nie pozostawiać gorących olejów itłuszczów bez nadzoru. ▶ Nigdy nie próbować gasić ognia wodą, tyl-ko wył...

Strona 5 - Wykluczanie szkód materialnych; Przegląd najczęstszych uszkodzeń; Ochrona środowiska i oszczędność; Usuwanie opakowania

Wykluczanie szkód materialnych  pl 5 Dzieci mogą połknąć drobne części lub zadła-wić się nimi, co może doprowadzić do udu-szenia. ▶ Drobne części należy trzymać poza zasię-giem dzieci. ▶ Nie należy pozwalać dzieciom na zabawędrobnymi częściami. 2  Wykluczanie szkód materialnych UWAGA! Szorstkie dna ...

Inne modele płyty grzewcze Bosch

Wszystkie płyty grzewcze Bosch