Bosch MUM 54P00 - Instrukcja obsługi - Strona 19

Spis treści:
- Strona 8 – Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; „Przykłady zastosowania” patrz strona 199; Ważne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru!
- Strona 9 – Niebezpieczeństwo zranienia!
- Strona 10 – Niebezpieczeństwo oparzenia!; „Czyszczenie i pielęgnacja” patrz; Objaśnienie symboli na urządzeniu względnie wyposażeniu
- Strona 11 – Systemy zabezpieczające; Blokada włączenia; Opis urządzenia; Spis treści
- Strona 12 – Pozycje robocze; Nastawianie pozycji roboczej:
- Strona 13 – Obsługa; Przygotowanie
- Strona 14 – Miska i narzędzia
- Strona 15 – Rozdrabniacz
- Strona 17 – Czyszczenie i pielęgnacja; Czyszczenie korpusu urządzenia; Czyszczenie miski i wyposażenia; Przechowywanie
- Strona 18 – Przykłady zastosowania; Bita śmietana
- Strona 20 – Ekologiczna utylizacja
- Strona 21 – Wyposażenie dodatkowe
200
pl
Przykłady zastosowania
Ciasto biszkoptowe
Przepis podstawowy
2 jajek
23 łyżki gorącej wody
100 g cukru
1 torebka cukru waniliowego
70 g mąki
70 g mąki ziemniaczanej
ewentualnie proszek do pieczenia
■ Podane składniki (oprócz mąki i mąki
ziemniaczanej) ubijać ok. 46 minut
końcówką do ubijania na zakresie 7 (4), aż
do mocnego spienienia.
■ Nastawić przełącznik obrotowy na zakres
1 (1) i mieszając dalej ok. ½ do 1 minuty
dodawać łyżkami przez otwór wsypowy
przesianą mąkę i mąkę ziemniaczaną.
Maksymalna ilość:
2 x przepis podstawowy
Ciasto ucierane
Przepis podstawowy
34 jajka
200250 g cukru
1 szczypta soli
1 torebka cukru waniliowego
lub otarta skórka z ½ cytryny
200250 g masła lub margaryny
(o temperaturze pokojowej)
500 g mąki
1 torebka proszku do pieczenia
125 ml mleka
■ Podane składniki mieszać końcówką do
mieszania ok. ½ minuty na zakresie 1 (1),
następnie ok. 34 minuty na zakresie 7 (4).
Maksymalna ilość:
1,5 x przepis
podstawowy
Ciasto kruche
Przepis podstawowy
125 g masła (o tempera
turze pokojowej)
100125 g cukru
1 jajko
1 szczypta soli
trochę otartej skórki cytrynowej lub cukru
waniliowego
250 g mąki
ewentualnie proszek do pieczenia
■ Podane składniki mieszać końcówką do
mieszania ok. ½ minuty na zakresie 1 (1),
następnie ok. 23 minuty na zakresie 6 (3).
Od 500 g mąki:
■ Składniki mieszać hakiem do zagniatania
ok. ½ minuty na zakresie 1 (1), następnie
ok. 34 minuty na zakresie 3 (2).
Maksymalna ilość:
2 x przepis podstawowy
Ciasto drożdżowe
Przepis podstawowy
500 g mąki
1 jajko
80 g tłuszczu (o temperaturze pokojowej)
80 g cukru
200250 ml letniego mleka
25 g świeżych drożdży lub 1 paczka drożdży
suszonych
otarta skórka z ½ cytryny
1 szczypta soli
■ Wszystkie składniki zagniatać ok.
½ minuty na stopniu 1, potem przez ok.
36 minut na stopniu 3 (2) hakiem do
zagniatania.
Maksymalna ilość:
1,5 x przepis
podstawowy
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
189 pl Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem Urządzenie jest przeznaczone wyłącznie do użytku w gospodarstwie domowym i podobnych otoczeniach. Używać urządzenia tylko do przygotowywania produktów w ilościach typowych dla gospodarstw domowych i przez czas typ...
190 pl Ważne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa ■ Urządzenie należy podłączyć i użytkować zgodnie z parametrami podanymi na tabliczce znamionowej. Urządzenia można używać tylko wtedy, gdy elektryczny przewód zasilający i samo urządzenie nie są uszkodzone. W celu wykluczenia zagrożeń zlecać n...
191 pl Ważne wskazówki dotyczące bezpieczeństwa ■ Nie dotykać ostrych noży i krawędzi tarcz rozdrabniających. Tarcze rozdrabniające chwytać tylko za brzeg! ■ Noży miksera nie chwytać gołymi rękoma. ■ Nigdy nie wkładać rąk do założonego miksera! Nie używać miksera bez założonej pokrywy....
Inne modele roboty kuchenne Bosch
-
Bosch MC812M865
-
Bosch MC812S814
-
Bosch MC812W501
-
Bosch MC812W620
-
Bosch MC812W872
-
Bosch MCM 3100W
-
Bosch MCM 3110W
-
Bosch MCM 3200W
-
Bosch MCM 3201B
-
Bosch MCM 3401M