Ciasto biszkoptowe; Ciasto ucierane; Ciasto kruche; Spód na ciasto z owocami; Chałka drożdżowa - Bosch MFQ 22100 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Bosch MFQ 22100
Strona 1
1 Strona 1
2 Strona 2
3 Strona 3
4 Strona 4
5 Strona 5
6 Strona 6
7 Strona 7
8 Strona 8
9 Strona 9
10 Strona 10
11 Strona 11
12 Strona 12
13 Strona 13
14 Strona 14
15 Strona 15
16 Strona 16
17 Strona 17
18 Strona 18
19 Strona 19
20 Strona 20
21 Strona 21
Strona: / 21

Spis treści:

  • Strona 5 – Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją; domowym i podobnych otoczeniach.; Zasady bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru!
  • Strona 6 – Niebezpieczeństwo zranienia!; czasowych lub do zdalnie sterowanych gniazdek sieciowych.; Niebezpieczeństwo poparzenia!; „ Konserwacja i codzienne czyszczenie” patrz strona 80; Spis treści
  • Strona 7 – Opis urządzenia; Przed pierwszym użyciem; Narzędzia; Końcówki do mieszania lub; Haki do zagniatania
  • Strona 8 – Obsługa; Konserwacja i codzienne; Przepisy; Bita śmietana
  • Strona 9 – Ciasto biszkoptowe; Ciasto ucierane; Ciasto kruche; Spód na ciasto z owocami; Chałka drożdżowa
  • Strona 10 – Ciasto na pizzę; Ciasto chlebowe; Ekologiczna utylizacja
Ładowanie instrukcji

81

pl

Przepisy

Ciasto biszkoptowe

Przepis podstawowy

– 2 jajka

2-3 łyżki gorącej wody

– 100 g cukru

– 1 opakowanie cukru waniliowego

70 g mąki

70 g mąki ziemniaczanej

– ewentualnie proszek do pieczenia

■ Podane składniki (oprócz mąki i mąki

ziemniaczanej) ubijać ok. 3-4 minut

końcówkami do mieszania na zakresie

4

, aż do mocnego spienienia.

■ Nastawić urządzenie na zakres

1

i mieszając dalej przez ½ do 1 minuty

dodawać łyżkami przesianą mąkę i

mąkę ziemniaczaną.

Maksymalna ilość:

2 x przepis

podstawowy

Ciasto ucierane

Przepis podstawowy

– 2 jajka

– 125 g cukru

– 1 szczypta soli

– 1 torebka cukru waniliowego lub skórka

otarta z ½ cytryny

125 g masła lub margaryny

(o temperaturze pokojowej)

250 g mąki

– 1 torebka proszku do pieczenia

– 60 ml mleka

■ Podane składniki mieszać końcówkami

do mieszania przez ok. ½ minuty

na zakresie

1

, następnie przez ok.

3-4 minuty na zakresie

4

.

Maksymalna ilość:

2 x przepis

podstawowy

Ciasto kruche

Przepis podstawowy

125 g masła

(o temperaturze pokojowej)

– 100-125 g cukru

– 1 jajko

– 1 szczypta soli

trochę otartej skórki cytrynowej lub

cukru waniliowego

250 g mąki

– ewentualnie proszek do pieczenia

■ Podane składniki mieszać hakami

do zagniatania przez ok. ½ minuty

na zakresie

1

, następnie przez ok.

3-4 minuty na zakresie

4

.

Maksymalna ilość:

2 x przepis

podstawowy

Spód na ciasto z owocami

Przepis podstawowy

– 2 jajka

– 125 g cukru

– 125 g zmielonych orzechów laskowych

50 g bułki tartej

■ Jajka i cukier ubijać przez 3-4 minuty

na pianę na zakresie

4

.

■ Nastawić urządzenie na zakres

1

,

dodać orzechy i bułkę tartą, a następnie

mieszać składniki przez ½ minuty

używając końcówek do mieszania.

Maksymalna ilość:

2 x przepis

podstawowy

Chałka drożdżowa

Przepis podstawowy

250 g mąki

1 opakowanie suszonych drożdży

110 ml ciepłego mleka

– 1 jajko

– 1 szczypta soli

– 40 g cukru

30 g roztopionego, schłodzonego masła

skórka otarta z połowy cytryny

■ Podane składniki mieszać hakami

do zagniatania przez ok. ½ minuty

na zakresie

1

, następnie przez ok.

3-4 minuty na zakresie

4

.

Maksymalna ilość:

2 x przepis

podstawowy

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 5 - Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją; domowym i podobnych otoczeniach.; Zasady bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru!

77 pl Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją przechowywać i postępować zgodnie z zawartymi w niej wskazówkami! Przekazując urządzenie innej osobie należy dołączyć niniejszą instrukcję. Niezastosowanie się d...

Strona 6 - Niebezpieczeństwo zranienia!; czasowych lub do zdalnie sterowanych gniazdek sieciowych.; Niebezpieczeństwo poparzenia!; „ Konserwacja i codzienne czyszczenie” patrz strona 80; Spis treści

78 pl Zasady bezpieczeństwa Nie stosować myjek parowych. Nigdy nie używać urządzenia mokrymi rękami. Urządzenie musi być zawsze odłączane od sieci po każdym użyciu, w przypadku braku nadzoru, przed złożeniem, demontażem lub czyszczeniem oraz w przypadku wystąpienia awarii. W Niebezpieczeństwo zranie...

Strona 7 - Opis urządzenia; Przed pierwszym użyciem; Narzędzia; Końcówki do mieszania lub; Haki do zagniatania

79 pl Opis urządzenia Opis urządzenia X Rysunek A Korpus urządzenia 1 Przycisk wyrzutowy 2 Przełącznik wł./ wył. (wielostopniowy) a 0 = mikser wyłączony b 1 = najniższa liczba obrotów c 4 = najwyższa liczba obrotów d M = włączanie chwilowe (najwyższa liczba obrotów) 3 Przewód sieciowy 4 Otwory do za...

Inne modele miksery Bosch

Wszystkie miksery Bosch