Oursson PB1550HTD/RD Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
48
49
Tryby
Nazwa
Opis
Uwaga
Kruszenie lodu
Program: prędkość 10/10 s, następnie 3/5 s, następnie
10/3 s – łącznie 6 cykli, wskaźnik –
, ustawiony czas
i prędkość są pokazywane na wyświetlaczu, wskaźnik
świeci się. Wskaźniki innych trybów są wyłączone.
Łączny czas programu to 1 minuta i 48 sekund.
Odliczanie na
minutniku.
Dżem
Program: prędkość 8/2 min, wskaźnik – , ustawiony
czas i prędkość są pokazywane na wyświetlaczu, wskaź-
nik
świeci się. Wskaźniki innych trybów są wyłączone.
Łączny czas programu to 2 minuty.
Odliczanie na
minutniku.
Podgrzewanie
Program: prędkość 10, temperatura 65°С, można ją zmie-
nić na 35°C, 50°C, 65°C, 80°C, wskaźnik – , ustawiony
czas i prędkość są pokazywane na wyświetlaczu, wskaź-
niki
,
i
świecą się. Wskaźniki innych trybów są
wyłączone. Łączny czas programu to 9 minuty.
Odliczanie na
minutniku.
Turbo
Naciśnij i przytrzymaj przycisk . Blender będzie
pracować z prędkością maksymalną 10. Puść przycisk –
blender zostanie zatrzymany. Maksymalny czas pracy to 9
minut. Wskaźniki innych trybów są wyłączone.
Minutnik
Ustaw ręcznie żądany czas przygotowywania: od 0 do 1
min / ze skokiem 5 sekund, od 2 do 9 min ze skokiem 30
sekund. W trybie podgrzewania można ustawić tempera-
turę 35°C, 50°C, 65°C, 80°C.
Odliczanie na
minutniku.
Prędkość obro-
towa
Ustaw ręcznie żądaną prędkość obrotową: od 1 do 10.
Prędkość obrotowa pod obciążeniem na poziomie 1
wynosi 3000 ±10% obr./min, a na poziomie 10 – 27 000
±10% obr./min.
ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA
Przed przygotowaniem zaleca się pokroić składniki na kawałki o wymiarach 2 × 2 × 2 cm. Maksymalne ilości składni-
ków podano w tabeli. Postępuj zgodnie z zaleceniami z książki kucharskiej.
Obsługa
Uwaga
Napoje smoothie i
koktajle mleczne
1500 ml
3 min
Przecier ze świeżych
owoców, jagód i
warzyw
1500 ml MAX (8–10) 30 – 45
sekund
Składniki muszą być miękkie lub soczyste (banany,
truskawki, ogórki itp.)
Przecier z goto
-
wanych owoców,
warzyw i zupy
750 ml
MAX (8–10) 30 – 45
sekund
Nie należy przecierać składników o temperaturze
wyższej niż 80°C.
Wyrabianie ciasta na
naleśniki, omlety itp.
1250 ml
MED (4–7)
30 – 45
sekund
Nadaje się do każdego ciasta płynnego
Przygotowanie sosów
i sosów sałatkowych
z dodatkiem świeżych
ziół i czosnku
1500 ml MAX (8–10) 30 – 45
sekund
Zaleca się, aby przecisnąć czosnek przez wyciskacz.
Zioła należy pociąć na kawałki.
Obsługa
Uwaga
Przygotowanie przeką-
sek takich jak pasztety,
pasty, pianki, kawior z
warzyw i grzybów, pa-
sty do smarowania itp.
750 ml
MIN (1–3) /
MED (4–7) /
MAX (8–10)
90 –120
sekund
Pokrój gęste składniki na kawałki (gotowane mięso,
smażona wątróbka itp.).
Przygotowanie
mielonego mięsa/
ryb/drobiu
750 ml
MIN (1–3) /
MED (4–7) /
MAX (8–10)
90 –120
sekund
Zaleca się, aby do mielonego mięsa dodać trochę
więcej płynu (woda, mleko, śmietana) niż w przypad-
ku tradycyjnego przygotowywania mielonego mięsa.
Idealne do gotowania pierogów, placków z wątróbki).
Przygotowanie musu
i sorbetu z owoców/
jagód
750 g
MIN (1–3) /
MED (4–7) /
MAX (8–10)
60
sekund
Mrożone owoce i jagody powinny trochę odtajać, tak
aby można je było pokroić nożem.
Kruszenie lodu
10 –15
kostek
1 minu
-
ta i 48
sekund
Przygotowanie
majonezu
750 ml
MED (4–7) /
MAX (8–10)
90 –120
sekund
Zaleca się, aby w miejsce kubka-miarki włożyć
kubek z tworzywa sztucznego z małym otworem na
spodzie, aby olej ciekł do miski blendera cienkim stru-
mieniem i lepiej wiązał się z mieszaniną z jaj.
Przygotowanie kre-
mów i deserów
750 ml
MIN (1–3) /
MED (4–7) /
MAX (8–10)
60
sekund
Użyj schłodzonej śmietany o wysokiej zawartości
tłuszczu, zmiękczonego masła, budyniu o temperatu-
rze pokojowej, przepuść twaróg przez sito.
Mielenie czosnku
(cebuli)
100 –200
g
20
sekund
Użyj trybu impulsowego, naciskaj i przytrzymuj
przez 2 sekundy (10 –15 razy)
Obsługa
Uwaga
Przecier na gorąco z
gotowanych warzyw
300 g
MAX (8–10)
30
sekund
Zalecane dla dzieci od 18 miesięcy, przed podaniem
przetrzyj przez sitko
Przecier z gotowane-
go mięsa, ryb, drobiu.
300 g
MAX (8–10)
60
sekund
Dotyczy gorących produktów
Przygotowywanie
potraw dla niemowląt
z suchych mieszanek
100 –200
ml
MIN (1–3) /
MED (4–7) /
MAX (8–10)
30
sekund
Dotyczy przeciętnych porcji, w zależności od wieku
dziecka. Można przygotować nie więcej niż 1500 ml
mleka. Postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowa-
niu suchej mieszanki dla dzieci.
PRZYGOTOWYWANIE POTRAW DLA NIEMOWLĄT
cZYSZcZENIE I KONSERWAcJA, Rys. D
• Umyj dzbanek, pokrywkę, dociskacz, kubek z
miarką i noże ze stali nierdzewnej ciepłą wodą
i detergentem.
• Wytrzyj korpus wilgotną ścierką. Nie wolno
zanurzać go w wodzie ze względu na niebezpie-
czeństwo porażenia prądem elektrycznym.
• Dokładnie osusz wszystkie części.
Noże są bardzo ostre – zachowaj ostrożność!
Spis treści
- 6 INSTRUKCJE BEZPIECZEŃSTWA,; ZAWARTOŚĆ OPAKOWANIA; Dociskacz; PROGRAmY; Tryby; nik
- 7 ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA; Obsługa; PRZYGOTOWYWANIE POTRAW DLA NIEMOWLĄT; Noże są bardzo ostre – zachowaj ostrożność!
- 8 ATESTY I cERTYFIKATY PRODUKTU; Zobowiązania gwarancyjne firmy OURSSON AG:; Nazwa produktu; SERWIS; min; cZYSZcZENIE DZBANKA BLENDERA; Model; Możliwy problem
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)