ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA; Obsługa; PRZYGOTOWYWANIE POTRAW DLA NIEMOWLĄT; Noże są bardzo ostre – zachowaj ostrożność! - Oursson PB1550HTD/RD - Instrukcja obsługi - Strona 7

Oursson PB1550HTD/RD Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 12
Ładowanie instrukcji

48

49

Tryby

Nazwa

Opis

Uwaga

Kruszenie lodu

Program: prędkość 10/10 s, następnie 3/5 s, następnie

10/3 s – łącznie 6 cykli, wskaźnik –

, ustawiony czas

i prędkość są pokazywane na wyświetlaczu, wskaźnik

świeci się. Wskaźniki innych trybów są wyłączone.

Łączny czas programu to 1 minuta i 48 sekund.

Odliczanie na

minutniku.

Dżem

Program: prędkość 8/2 min, wskaźnik – , ustawiony

czas i prędkość są pokazywane na wyświetlaczu, wskaź-

nik

świeci się. Wskaźniki innych trybów są wyłączone.

Łączny czas programu to 2 minuty.

Odliczanie na

minutniku.

Podgrzewanie

Program: prędkość 10, temperatura 65°С, można ją zmie-

nić na 35°C, 50°C, 65°C, 80°C, wskaźnik – , ustawiony

czas i prędkość są pokazywane na wyświetlaczu, wskaź-

niki

,

i

świecą się. Wskaźniki innych trybów są

wyłączone. Łączny czas programu to 9 minuty.

Odliczanie na

minutniku.

Turbo

Naciśnij i przytrzymaj przycisk . Blender będzie

pracować z prędkością maksymalną 10. Puść przycisk –

blender zostanie zatrzymany. Maksymalny czas pracy to 9

minut. Wskaźniki innych trybów są wyłączone.

Minutnik

Ustaw ręcznie żądany czas przygotowywania: od 0 do 1

min / ze skokiem 5 sekund, od 2 do 9 min ze skokiem 30

sekund. W trybie podgrzewania można ustawić tempera-

turę 35°C, 50°C, 65°C, 80°C.

Odliczanie na

minutniku.

Prędkość obro-

towa

Ustaw ręcznie żądaną prędkość obrotową: od 1 do 10.

Prędkość obrotowa pod obciążeniem na poziomie 1

wynosi 3000 ±10% obr./min, a na poziomie 10 – 27 000

±10% obr./min.

ZALECENIA DOTYCZĄCE PRZYGOTOWYWANIA

Przed przygotowaniem zaleca się pokroić składniki na kawałki o wymiarach 2 × 2 × 2 cm. Maksymalne ilości składni-

ków podano w tabeli. Postępuj zgodnie z zaleceniami z książki kucharskiej.

Obsługa

Uwaga

Napoje smoothie i

koktajle mleczne

1500 ml

3 min

Przecier ze świeżych

owoców, jagód i

warzyw

1500 ml MAX (8–10) 30 – 45

sekund

Składniki muszą być miękkie lub soczyste (banany,

truskawki, ogórki itp.)

Przecier z goto

-

wanych owoców,

warzyw i zupy

750 ml

MAX (8–10) 30 – 45

sekund

Nie należy przecierać składników o temperaturze

wyższej niż 80°C.

Wyrabianie ciasta na

naleśniki, omlety itp.

1250 ml

MED (4–7)

30 – 45

sekund

Nadaje się do każdego ciasta płynnego

Przygotowanie sosów

i sosów sałatkowych

z dodatkiem świeżych

ziół i czosnku

1500 ml MAX (8–10) 30 – 45

sekund

Zaleca się, aby przecisnąć czosnek przez wyciskacz.

Zioła należy pociąć na kawałki.

Obsługa

Uwaga

Przygotowanie przeką-

sek takich jak pasztety,

pasty, pianki, kawior z

warzyw i grzybów, pa-

sty do smarowania itp.

750 ml

MIN (1–3) /

MED (4–7) /

MAX (8–10)

90 –120

sekund

Pokrój gęste składniki na kawałki (gotowane mięso,

smażona wątróbka itp.).

Przygotowanie

mielonego mięsa/

ryb/drobiu

750 ml

MIN (1–3) /

MED (4–7) /

MAX (8–10)

90 –120

sekund

Zaleca się, aby do mielonego mięsa dodać trochę

więcej płynu (woda, mleko, śmietana) niż w przypad-

ku tradycyjnego przygotowywania mielonego mięsa.

Idealne do gotowania pierogów, placków z wątróbki).

Przygotowanie musu

i sorbetu z owoców/

jagód

750 g

MIN (1–3) /

MED (4–7) /

MAX (8–10)

60

sekund

Mrożone owoce i jagody powinny trochę odtajać, tak

aby można je było pokroić nożem.

Kruszenie lodu

10 –15

kostek

1 minu

-

ta i 48

sekund

Przygotowanie

majonezu

750 ml

MED (4–7) /

MAX (8–10)

90 –120

sekund

Zaleca się, aby w miejsce kubka-miarki włożyć

kubek z tworzywa sztucznego z małym otworem na

spodzie, aby olej ciekł do miski blendera cienkim stru-

mieniem i lepiej wiązał się z mieszaniną z jaj.

Przygotowanie kre-

mów i deserów

750 ml

MIN (1–3) /

MED (4–7) /

MAX (8–10)

60

sekund

Użyj schłodzonej śmietany o wysokiej zawartości

tłuszczu, zmiękczonego masła, budyniu o temperatu-

rze pokojowej, przepuść twaróg przez sito.

Mielenie czosnku

(cebuli)

100 –200

g

20

sekund

Użyj trybu impulsowego, naciskaj i przytrzymuj

przez 2 sekundy (10 –15 razy)

Obsługa

Uwaga

Przecier na gorąco z

gotowanych warzyw

300 g

MAX (8–10)

30

sekund

Zalecane dla dzieci od 18 miesięcy, przed podaniem

przetrzyj przez sitko

Przecier z gotowane-

go mięsa, ryb, drobiu.

300 g

MAX (8–10)

60

sekund

Dotyczy gorących produktów

Przygotowywanie

potraw dla niemowląt

z suchych mieszanek

100 –200

ml

MIN (1–3) /

MED (4–7) /

MAX (8–10)

30

sekund

Dotyczy przeciętnych porcji, w zależności od wieku

dziecka. Można przygotować nie więcej niż 1500 ml

mleka. Postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowa-

niu suchej mieszanki dla dzieci.

PRZYGOTOWYWANIE POTRAW DLA NIEMOWLĄT

cZYSZcZENIE I KONSERWAcJA, Rys. D

• Umyj dzbanek, pokrywkę, dociskacz, kubek z

miarką i noże ze stali nierdzewnej ciepłą wodą

i detergentem.

• Wytrzyj korpus wilgotną ścierką. Nie wolno

zanurzać go w wodzie ze względu na niebezpie-

czeństwo porażenia prądem elektrycznym.

• Dokładnie osusz wszystkie części.

Noże są bardzo ostre – zachowaj ostrożność!

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)