Pesto z bazylii - Bosch MMB42G1B - Instrukcja obsługi - Strona 12

Bosch MMB42G1B Blender – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 34
Ładowanie instrukcji

131

Przepisy kulinarne

pl

■ Wszystkie składniki (oprócz soku jabłko

-

wego i wody mineralnej) włożyć do kubka

miksera.

■ Miksować 1 minutę na najwyższych

obrotach.

■ Dodać sok jabłkowy i wodę mineralną.

■ Krótko miksować, aż do spienienia napoju.

■ Koktajl wlać do kieliszków; można

podawać z kostkami lodu.

Zielony Smoothie

1 zielone jabłko

(ok. 100 g)

– Sok z cytryny (ok. 20 g)

20 g jarmużu

10 g łodygi selera

– 10 g listków kolendra

– 10 g siemienia lnianego

– 1 g mielonego cynamonu

– 250 ml zimnej wody

■ Jabłko, łodygi selera i jarmuż pokroić na

kawałki.

■ Wlać nieco wody do kubka miksera.

■ Wszystkie składniki włożyć do wkładki

smoothie i potem wlać wodę.

■ Miksować 1 minutę na najwyższych

obrotach.

Wskazówka:

Wykonanie tego przepisu

udaje się również bez użycia wkładki

smoothie.

Smoothie z winogron

(MMB4...)

– 250 g zielonych winogron

25 g młodego szpinaku

100 g zamrożonych kawałków banana

200 ml zimna herbata zielona (nadaje się

dla dzieci)

■ Wlać nieco herbaty do kubka miksera.

■ Winogrona, szpinak i kawałki banana

wsypać do wkładki smoothie i wlać

pozostałą herbatę.

■ Miksować z najwyższą prędkością obro

-

tową, aż smoothie będzie gotowy.

Galaretka z owocami

– 400 g owoców (wypestkowane

wiśnie, maliny, porzeczki,

truskawki, jeżyny)

100 ml soku wiśniowego

– 100 ml czerwonego wina

– 80 g cukru

– 1 torebka cukru waniliowego

2 łyżki soku cytrynowego

1 szczypta goździka (mielonego)

– 1 szczypta cynamonu (mielonego)

8 płatów żelatyny

■ Żelatynę namoczyć ok. 10 minut w

zimnej wodzie.

■ Zagotować wszystkie składniki (oprócz

żelatyny).

■ Żelatynę odcisnąć i rozpuścić podgrze

-

wając w kuchence mikrofalowej – nie

gotować.

■ Gorące owoce i żelatynę miksować z

niską prędkością obrotową przez około

1 minutę.

■ Galaretkę wlać do kompotierek wypłuka

-

nych zimną wodą i ochłodzić.

Dozwolone jest miksowanie najwyżej

50 ml gorącego płynu w kubku miksera!

Wskazówka:

Deser owocowy smakuje z

ubitą śmietaną lub sosem waniliowym.

Pesto z bazylii

– 10 g orzeszków piniowych

– 3 g czosnku

– 5 g soli

– 40 g sera parmezan

10 g świeżej bazylii

– 70 g oleju z oliwek

■ Wsypać do szklanego pojemnika

orzeszki piniowe, czosnek, sól i ser

parmezan i zamknąć uchwytem noża.

■ Rozdrabniać przez 15 sekund na stopniu

Q

.

■ Dodać bazylię i olej z oliwek, potem

wszystko zmieszać przez 10 sekund na

stopniu

Q

.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)