AEG MCD2664E-M - Instrukcja obsługi - Strona 27

Spis treści:
- Strona 7 – WYJĄTKOWE MOŻLIWOŚCI; SPIS TREŚCI
- Strona 8 – WAŻNE INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Unikanie zagrożenia pożarowego; Ostrzeżenie
- Strona 9 – Unikanie porażenia prądem; ść
- Strona 10 – Unikanie oparzeń; Inne ostrzeżenia
- Strona 11 – Wa
- Strona 12 – PRZEGLĄD URZĄDZENIA; Kuchenka mikrofalowa i akcesoria
- Strona 13 – PRZED ROZPOCZĘCIEM KORZYSTANIA
- Strona 14 – Dostosowywanie godziny po ustawieniu zegara; Przyk; Przyk; Korzystanie z przycisku STOP
- Strona 15 – Blokada rodzicielska; PORADY DOTYCZĄCE GOTOWANIA W KUCHENCE; Gotowanie z użyciem mikrofal
- Strona 16 – Pojemniki przeznaczone do kuchenek mikrofalowych
- Strona 17 – OBSŁUGA KUCHENKI MIKROFALOWEJ; Ręczne rozmrażanie; Ustawienia mocy kuchenki
- Strona 18 – Timer kuchenny
- Strona 19 – Dodawanie 30 sekund; Bezpośrednie uruchomienie; Plus i minus
- Strona 20 – Grilowanie i podwójne grilowanie; Gotowanie tylko z użyciem grilowania; Gotowanie z użyciem podwójnego grilowania
- Strona 21 – Gotowanie wieloetapowe
- Strona 23 – Automatyczne rozmra
- Strona 24 – TABELA PROGRAMÓW
- Strona 26 – Przepisy dla funkcji automatycznego gotowania; Zapiekany filet rybny Esterhazy
- Strona 28 – Tabela gotowania; Używane skróty
- Strona 29 – Gotowanie
- Strona 30 – PRZEPISY; Dostosowywanie przepisów do kuchenki mikrofalowej
- Strona 35 – ŚRODKÓW CZYSZCZĄCYCH DO KUCHENEK; KONSERWACJA I CZYSZCZENIE
- Strona 36 – DANE TECHNICZNE
- Strona 37 – Kuchenkę mikrofalową można zamontować w pozycji A lub B:; MONTAŻ; Montaż urządzenia; Opcja monta
- Strona 38 – łą
- Strona 39 – INFORMACJE DOTYCZĄCE OCHRONY ŚRODOWISKA; Materiały opakowaniowe
- Strona 40 – WARUNKI GWARANCYJNE; Gwarancja Europejska:
63
Tabela programów
1. Umyj i osusz ryb, skrop z sokiem z cytryny, posyp sol
i posmaruj masem z anchovy.
2. Wó do naczynia do zapiekania.
3. Posyp ryb serem Gouda.
4. Poó pomidory na ser.
5. Dopraw sol, pieprzem i mieszank zió.
6. Odscz ser Mozarella, pokrój w plastry i poó na
pomidorach. Posyp ser bazyli.
7. Poó naczynie do zapiekania na niskim ruszcie i gotuj
w trybie AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA „Zapiekany filet
rybny”.
8. Po ugotowaniu pozostaw na okoo 5 minuty.
Zapiekany filet rybny po włosku
1. Wymieszaj licie szpinaku z cebul i dopraw sol, pieprzem
oraz gak muszkatoow.
2. Posmaruj naczynie do zapiekania. Uó w naczyniu na
przemian plastry ziemniaków, szynk pokrojon w kostk
i szpinak. Na samej górze powinien znajdowa si szpinak.
3. Wymieszaj jajka ze mietan crème fraiche, dodaj sól i
pieprz, a nastpnie polej zapiekank.
4. Posyp zapiekank startym serem.
5. Poó na niskim ruszcie i gotuj z uyciem trybu
AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA.
6. Po ugotowaniu pozostaw na 5–10 minut.
Zapiekanka ze szpinakiem
1. Posmaruj naczynie do zapiekania, a nastpnie uó na
przemian warstwami plastry ziemniaków i cukini.
2. Wymieszaj jajka ze mietan crème fraiche, dopraw sol,
pieprzem i czosnkiem, a nastpnie polej zapiekank.
3. Posyp zapiekank serem Gouda.
4. Na koniec posyp zapiekank pestkami sonecznika.
5. Poó na niskim ruszcie i gotuj z uyciem trybu
AUTOMATYCZNEGO GOTOWANIA.
6. Po ugotowaniu pozostaw na 5–10 minut.
Zapiekanka z ziemniaków i cukinii
0,5 kg 1,0 kg 1,5 kg
200 g
430 g
630 g filet rybny
1
/
2
yki
stoowe
1 yka
stoowa
1
1
/
2
yki
stoowe
sok z cytryny
1
/
2
yki
stoowe
1 yka
stoowa
1
1
/
2
yki
stoowe
maso z anchovy
30 g
50 g
80 g
ser Gouda
(starty
)
sól i pieprz
150 g
300 g
450 g wiee pomidory
1 yka
stoowa
1
1
/
2
yki
stoowe
2 yka
stoowa
mieszanka posiekanych zió
100 g
180 g
280 g ser Mozzarella
1
/
2
yki
stoowe
3
/
4
yki
stoowe
1 yka
stoowa
bazylia
(posiekana
)
0,5 kg 1,0 kg 1,5 kg
150 g
300 g
450 g licie szpinaku
(ugotowane
)
15 g
30 g
45 g
cebula
(drobno posiekana
)
sól, pieprz i gaka muszkatoowa
5 g
10 g
15 g
maso lub margaryna
(do
wysmarowania naczynia
)
150 g
300 g
450 g gotowane ziemniaki
(w plasterkach
)
35 g
75 g
110 g gotowana szynka
(pokrojona w kostk
)
50 g
100 g
150 g mietana crème fraiche
1
2
3
jajka
40 g
75 g
115 g starty ser
0,5 kg 1,0 kg 1,5 kg
5 g
10 g
15 g
maso lub margaryna
(do
wysmarowania naczynia
)
200 g
400 g
600 g gotowane ziemniaki
(w plasterkach
)
115 g
230 g
345 g cukinia
(drobno pokrojona
)
75 g
150 g
225 g mietana crème fraiche
1
2
3
jajka
1
/
2
1
2
zbek czosnku
(rozgnieciony
)
sól i pieprz
40 g
80 g
120 g starty ser Gouda
10 g
20 g
30 g
pestki sonecznika
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
43 Spis treci WYJĄTKOWE MOŻLIWOŚCI Dzikujemy za wybranie produktu firmy AEG. Urzdzenie opracowano wykorzystujc najnowsze technologie, któreupraszczaj codzienn obsug i zapewniaj niezawodne dziaanie przez wiele lat, a wiele jego funkcji nie jestdostpnych w innych urzdzeniach. Naley zapozn...
44 WAŻNE INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA Ważne informacje dotyczące bezpieczeństwa: należy przeczytaćuważnie i zachować do użytku w przyszłości Unikanie zagrożenia pożarowego Podczas pracy nie należy pozostawiać kuchenki mikrofalowej bez nadzoru. Ustawienie zbyt wysokiej mocy lub zbyt długich cz...
45 Wane informacje dotyczce bezpieczestwa Nie naley wcza kuchenki, gdy drzwiczki s otwarte ani w aden sposób modyfikowa zatrzasków drzwiczek.Nie naley korzysta z kuchenki, jeeli midzy uszczelkami drzwiczek, a powierzchniami uszczelniajcymi znajdujesi jakikolwiek przedmiot. Nie nale ż...
Inne modele kuchenki mikrofalowe AEG
-
AEG MC1763E
-
AEG MC2664E