AEG MC1763E - Instrukcja obsługi - Strona 26

AEG MC1763E

Spis treści:

Ładowanie instrukcji

55

Przepisy

Galaretka owocowa z sosem waniliowym

1. Odłóż część owoców do dekoracji. Przygotuj purée z reszty

owoców z białym winem, włóż do naczynia, przykry
i podgrzej.
7–9 min 800 W

2. Mieszając, dodaj cukier i sok z cytryny.
3. Zamocz żelatynę w zimnej wodzie na około 10 minut,

a następnie wyjmij i wyciśnij. Mieszając, dodaj żelatynę do
gorącego purée, aż do rozpuszczenia. Włóż galaretkę do
lodówki i pozostaw do stężenia.

4. Aby przygotować sos waniliowy, wlej mleko do innego

naczynia. Natnij laskę wanilii i wyjmij wewnętrzną część.
Mieszając, dodaj do mleka z cukrem i mąką kukurydzianą.
Przykryj i gotuj, mieszaj podczas gotowania i po zakończeniu.
3–4 min 800 W

5. Wyjmij galaretkę na talerz i udekoruj pozostałymi owocami.

Polej galaretkę sosem waniliowym.

Lasagne

1. Pokrój pomidory, wymieszaj z szynką i cebulą, czosnkiem, mieloną

wołowiną i puree z pomidorów. Dopraw, przykryj i gotuj
7–9 min 800 W

2. Wymieszaj chłodną śmietanę z mlekiem, Parmezanem, ziołami, olejem

i przyprawami.

3. Nasmaruj naczynie i pokryj dno około 1/3 makaronu. Ułóż połowę

mieszanki mielonego mięsa na makaronie i polej sosem. Powtórz
czynność i zakończ pozostałym makaronem. Polej makaron sosem
i posyp Parmezanem. Gotuj pod przykryciem.

15–17 min 560 W
Po ugotowaniu pozostaw na około 5–10 minut.

Naczynia Miska z pokrywk (pojemno 2 l

)

p

ytkie kwadratowe naczynie do

zapiekania z pokrywk

(oko

o 20 x 20 x 6 cm)

300 g

pomidory z puszki

50 g

szynka, pokrojona

50 g

cebula, drobno posiekana

1

ząbek czosnku, rozgnieciony

250 g

mielona wołowina

2 łyżka
stołowa

puree z pomidorów

sól i pieprz

150 ml

chłodna śmietana

100 ml

mleko

50 g

Parmezan, starty

1 łyżeczka mieszanka posiekanych ziół
1 łyżeczka oliwa z oliwek
1 łyżeczka olej roślinny do nasmarowania naczynia
125 g

makaron lasagne

1 łyżka
stołowa

Parmezan, starty

Naczynia Naczynie z pokrywk

(pojemno



2 l)

miska z pokrywk

(pojemno



1 l)

150 g

czerwone porzeczki, umyte, bez łodyg

150 g

truskawki, umyte, bez szypułek

150 g

maliny, umyte, bez szypułek

250 ml

białe wino

100 g

cukier

50 ml

sok z cytryny

8

listki żelatyny

300 ml

mleko

1

/

2

laska wanilii

30 g

cukier

15 g

mąka kukurydziana

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - WYJTKOWE MOLIWOCI

32 Spis treści WYJTKOWE MOLIWOCI Dziękujemy za wybranie produktu firmy AEG. Opracowaliśmy go, wykorzystując najnowsze technologie,które upraszczają codzienną obsługę i zapewniają niezawodne działanie przez wiele lat, a wiele jego funkcjinie jest dostępnych w innych urządzeniach. Należy zapoznać s...

Strona 4 - WANE INFORMACJE DOTYCZCE BEZPIECZESTWA; Unikanie zagroenia poarowego; Ostrzeenie

33 Ważne informacje dotyczące bezpieczeństwa WANE INFORMACJE DOTYCZCE BEZPIECZESTWA Wane informacje dotyczce bezpieczestwa: naleyprzeczyta je uwanie i zachowa do uytku w przyszoci Unikanie zagroenia poarowego Podczas pracy nie naley pozostawia kuchenki mikrofalowej bez nadzoru. Usta...

Strona 5 - Unikanie poraenia prdem

34 Ważne informacje dotyczące bezpieczeństwa Nie wolno samodzielnie dokonywa regulacji, napraw i modyfikacji kuchenki.Przeprowadzanie serwisu i napraw obejmujcych demonta  os  ony chroni  cej przed energi  mikrofal jest niebezpieczne dla osób bez odpowiednich kwalifikacji. Nie należy włączać k...

Inne modele kuchenki mikrofalowe AEG