Tabela: Pieczenie w niskiej temperaturze (wartości orientacyjne) - AEG KDK911422M - Instrukcja obsługi - Strona 11

AEG KDK911422M
Strona 1
1 Strona 1
2 Strona 2
3 Strona 3
4 Strona 4
5 Strona 5
6 Strona 6
7 Strona 7
8 Strona 8
9 Strona 9
10 Strona 10
11 Strona 11
12 Strona 12
13 Strona 13
14 Strona 14
15 Strona 15
16 Strona 16
17 Strona 17
18 Strona 18
19 Strona 19
20 Strona 20
21 Strona 21
22 Strona 22
23 Strona 23
24 Strona 24
25 Strona 25
26 Strona 26
27 Strona 27
28 Strona 28
29 Strona 29
Strona: / 29

Spis treści:

  • Strona 3 – SPIS TREŚCI; Z MYŚLĄ O TOBIE; OBSŁUGA KLIENTA
  • Strona 5 – Instalacja
  • Strona 8 – OPIS URZĄDZENIA
  • Strona 9 – UŻYTKOWANIE; podgrzewacza naczyń
  • Strona 10 – Utrzymywania temperatury
  • Strona 11 – Tabela: Pieczenie w niskiej temperaturze (wartości orientacyjne)
  • Strona 12 – ŁADOWNOŚĆ
  • Strona 13 – CZYSZCZENIE I KONSERWACJA; panel sterowania; CO ROBIĆ, KIEDY PODGRZEWACZ NACZYŃ NIE
  • Strona 14 – OCHRONA ŚRODOWISKA NATURALNEGO; INSTRUKCJA INSTALACJI
  • Strona 15 – elektrycznej
Ładowanie instrukcji

25

POLSKI

Tabela: Pieczenie w niskiej temperaturze (wartości orientacyjne)

Zastosowanie

Ilość

Piec delikatnie w naczyniu

żaroodpornym

Czas pieczenia

Wołowina

Zupełnie krwista

1kg

ze wszystkich stron, na

każdej 2 min.

1 Godz.

Krwista

1kg

ze wszystkich stron, na

każdej 3 min.

1 ¼ godz

Średnio wypieczona

1kg

ze wszystkich stron, na

każdej 3 min.

1 ¾ godz

Dobrze wypieczona

1kg

ze wszystkich stron, na

każdej 3 min.

2 ¼ – 2 ½ godz.

Pieczeń wołowa w

jednym kawałku

1kg

ze wszystkich stron, na

każdej 3 min.

3 godz. krwista

4 ½ godz. średnio

wypieczona

Cielęcina

Filet, w całości

1kg

ze wszystkich stron, na

każdej 2 min.

1 ¾ – 2 godz.

Polędwica, w jednym

kawałku

1kg

ze wszystkich stron, na

każdej 3 min.

2 – 2 ½ godz.

Pieczeń

1kg

ze wszystkich stron, na

każdej 3min.

2 – 2 ½ godz.

Pieczeń, łopatka

1kg

ze wszystkich stron, na

każdej 3min.

2 ½ godz

Wieprzowina

Filet, w całości

500-600

g

ze wszystkich stron, na

każdej 2 min.

1 ½ godz.

Polędwica

600 -

1000g

dookoła 10-15 min.

2 – 3 godz.

Jagnięcina

Udziec barani

2kg

ze wszystkich stron, na

każdej 4min.

3 – 4 godz.

Stek z udźca

baraniego

2kg

ze wszystkich stron, na

każdej 2min.

¾ -1 godz

Filet

400g

ze wszystkich stron, na

każdej 2min.

1 – 1 ¼ godz

1)

Aby utrzymać temperaturę upieczonego mięsa, należy nastawić temperaturę na 60°C. Zalecamy, aby

nie korzystać funkcji podtrzymywania temperatury przez ponad 1 godz.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 3 - SPIS TREŚCI; Z MYŚLĄ O TOBIE; OBSŁUGA KLIENTA

POLSKI 17 SPIS TREŚCI 1.INFORMACJE DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA ............................................ 18 2. OPIS URZĄDZENIA ........................................................................................... 22 3. UŻYTKOWANIE ..................................................................

Strona 5 - Instalacja

POLSKI 19  Nie siadać, ani nie wieszać się na szufladzie. Spowoduje to uszkodzenie prowadnic teleskopowych. Maksymalna ładowność szuflady wynosi 25 kg.  Jeśli przewód zasilający jest uszkodzony, ze względów bezpieczeństwa musi go wymienić producent, autoryzowany serwis lub inna wykwalifikowana oso...

Strona 8 - OPIS URZĄDZENIA

www.aeg.com 22 2. OPIS URZĄDZENIA 2.1. Główne elementy Pokrętło wyboru funkcji Uchwyt Przełącznik wł./wył Mata antypoślizgowa Lampka kontrolna Podstawka druciana * 2.2. Jak działa podgrzewacz naczyń Urządzenie wyposażone jest w układ cyrkulacji ciepłego powietrza. Wentylator rozprowadza ciepło wytwa...

Inne modele grzejniki AEG